Annons

Sjukdom i längdlandslaget – kan missa premiären

Tre dagar kvar till den svenska längdpremiären i Gällivare.
Då störs flera landslagsåkare av sjukdom – bland annat ser Emma Ribom ut att missa helgens tävlingar.
Fotboll • Publicerad 16 november 2021
Emma Ribom. Arkivbild.
Emma Ribom. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Den 23-årige Emma Ribom tog sin första pallplats i världscupen förra säsongen – men hon ser ut att få stå över Sverigepremiären i Gällivare i helgen.

– Det är jättetveksamt att hon kommer att kunna starta. Hon blev krasslig i förrgår. Nu börjar det vända. Men det är för nära tävlingarna och vi chansar inte inför Gällivare, säger hennes tränare Joakim Abrahamsson till TT.

Annons

– Nu är det hängslen och livrem som gäller och sedan siktar hon in sig på Ruka (världscuppremiären, 26-28 november). Där borde borde hon ändå bli uttagen.

Mycket lutar åt att även William Poromaa missar tävlingarna på grund av sjukdom.

– Han har ju en fin slutsäsong förra året och har gjort ett väldigt bra jobb i sommar. Han har visat att han är med. Det gäller att inte skynda för fort, det är en lång säsong, säger landslagets läkare Jan Wall till SVT Sport.

Dessutom har Johan Häggström och Björn Sandström också dragits med förkylningssyndrom.

– Sandström var sängliggande några dagar, det är ju ovanligt – de brukar inte vika ned sig. Jag tror inte det blir någon start för Björn, säger Jan Wall.

Tävlingarna i Gällivare inleds på fredag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons