Annons

Sjuhäradstalanger prövar lyckan

Klubbarna har börjat jakten på nyförvärv. Norrbys superlöfte och Dalstorps skyttekung är två av flera Sjuhäradsspelare som jagas – bland annat av superettanklubben Jönköping Södra.
Sport • Publicerad 6 november 2014
Hodzic
HodzicFoto: 
Ståhl
StåhlFoto: Bengt Lagerstedt
Shala
ShalaFoto: Lennart Magnusson
Einarsson
EinarssonFoto: 

– Det känns häftigt att ett så bra lag hör av sig, säger Mergim Shala.

Shala och lagkamraten i Norrby, Adam Ståhl, har bjudits in av Jönköpingsklubben för att spela en testmatch på lördag. Båda har fått flitigt med speltid i division ett den gånga säsongen.

Annons

– Det är min första säsong som mittback och jag har utvecklats väldigt mycket. Det känns som att jag har hittat min position nu. Jag tycker att det börjar bli dags att ta nästa steg för att utvecklas ännu mer, säger 17-årige Shala.

Även Dalstorp har haft ögonen på sig – åtminstone skyttekungen Johan Einarsson, som gjorde 18 mål i division två det här året. På tisdag i nästa vecka inleder han sitt provspel med Örgryte IS.

– Jag jobbar hundra procent i Tranemo samtidigt som Göteborg ligger åt helt fel håll. Men jag vill inte säga för mycket just nu. Det hade varit roligt att få ett erbjudande att överväga. Nu håller jag självklart på Öis i kvalet, säger Einarsson, 24.

Närmast en övergång tycks Kinnaspelaren Kadir Hodzic, 20, vara. Han berättar att han redan varit på provspel med division ett-klubben Motala AIF och nu har ett kontrakt att ta ställning till.

– Jag vill ta den här chansen. Går allt som det ska så flyttar jag till Motala. Det som återstår är att klubbarna måste komma överens då jag har ett år kvar på mitt kontrakt med Kinna, säger Kadir Hodzic.

Jonas Möller
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons