Annons

LISTA: Här kan du se VM-rysaren i Sjuhärad

VM-febern har spridit sig i Sjuhärad. I samtliga Sjuhäradskommuner kommer Sverige–England att visas på storbild.
– Under VM händer någonting med oss svenskar. Vi blir sociala och vill samlas kring matcherna tillsammans, säger Patrik Gimfalk, kultur- och fritidschef i Bollebygds kommun.
FOTBOLL • Publicerad 6 juli 2018 • Uppdaterad 7 juli 2018
Sveriges åttondelsfinal i fotbolls-VM visades på flera ställen i Sjuhärad. Nu rustar man även för kvartsfinalen mot England.
Sveriges åttondelsfinal i fotbolls-VM visades på flera ställen i Sjuhärad. Nu rustar man även för kvartsfinalen mot England.Foto: Petter Trens

Sverige spelar under lördagen sin första VM-kvartsfinal sedan 1994. Sjuhärad är inte sena med att slå på stort. Samtliga sju kommuner har visningar på olika sätt av matchen.

I Bollebygd har kommunen ingen egen visning. Däremot kommer Hestrafors IF att visa matchen på Bollevi, mitt i den årliga kubbturneringen.

Annons

– Om Sverige går vidare är det inte omöjligt att vi visar någon kommande match, säger Patrik Gimfalk, kultur- och fritidschef i Bollebygds kommun. Men det är någonting vi får ta ställning till då. Samtidigt kanske det blir succé för Hestrafors på Bollevi och då kanske de vill visa en eventuell semifinal också.

Matchen visas på flera ställen i Ulricehamn, nämligen Restaurang Bryggan, restaurang Sture och Diggiloo-området.

– På restaurang Bryggan var det riktig succé senast med ungefär 900 personer, säger Josef Gardell på Ulricehamns turistbyrå.

I Tranemo kommer Parkuddens vänner att visa matchen på sin nio kvadratmeter stora skärm.

– Senast hade vi visningen inomhus, men nu kommer vi att flytta ut till utomhusscenen, säger Ingemar Josefsson på Parkuddens vänner. Det var fantastiskt senast och vid målet trodde jag nästan att taket skulle lyfta.

I Herrljunga visas matchen på flera olika ställen, bland annat i skyttepaviljongen i Od.

– Alla är välkomna och vi hoppas fylla lokalen, säger ansvarige Samuel Sandin. Vi drar igång runt två, halv tre och tänder grillarna.

Matchen startar klockan 16.00, lördag.

Ludvig LindbergSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons