Annons

Sjöström nobbar – svensk VM-duell uteblir

Det blir ingen svensk medaljduell på 100 meter fjäril mellan Sarah Sjöström och Louise Hansson i kortbane-VM nästa vecka.
Sjöström väljer att avstå sin guldgren för att satsa på 50 meter fritt samma dag.
Simning • Publicerad 9 december 2021
Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

I dag blev det officiellt att Sjöström väljer att avstå 100 meter fjäril i kortbane-VM i Abu Dhabi den 16-21 december.

Supersvenskan, som tog fyra guld och sex medaljer på kortbane-EM nyligen, satsar i stället på 50 och 100 meter fritt och 50 meter fjäril individuellt.

Annons

Sjöström har tidigare berättat att hon är ute efter världsrekorden på båda 50-metersdistanserna. Hon har varit nära redan tidigare under hösten både i ISL och kortbane-EM.

I kortbane-VM avgörs dessutom 100 meter fjäril och 50 meter fritt med bara en herrgren emellan den sista finaldagen den 21 december.

Det innebär att Sjöström väljer att avstå 100 meter fjäril – grenen som hon slog igenom på och tagit OS-guld, fem VM-guld och åtta EM-guld i kort- och långbana. Det senaste mästerskapsguldet på distansen kom vid kortbane-EM i Kazan förra månaden.

Louise Hansson är näst snabbast i världen på 100 meter fjäril i kortbana i år efter amerikanskan Kelsi Dahlia som nyligen slog Sjöströms världsrekord. Hansson deltog inte på EM i Kazan, men finns med på VM i Abu Dhabi.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons