Annons

Shinnimin fälls för filmning – igen

För två veckor sedan dömdes Luleås Brendan Shinnimin, 31, till böter för filmning.
Nu har det hänt igen och Luleåspelaren straffas den här gången med böter på 10 000 kronor.
Men Shinnimin håller inte alls med om att han har filmat.
Ishockey • Publicerad 14 oktober 2022
Luleås Brendan Shinnimin anmäls för filmning.
Luleås Brendan Shinnimin anmäls för filmning.Foto: Pär Bäckström/TT

Brendan Shinnimin anmäldes för att ha förstärkt en situation i matchen mot Färjestad i torsdags. Han fick en handske av Max Lindroth upp mot ansiktet och i anmälan går det att läsa att Shinnimin lurar domaren att ta en utvisning genom att förstärka situationen.

Nu bedömer Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd att han förstärkte så pass mycket att han återigen döms till böter.

Annons

"Genom filmsekvenserna finner nämnden det utrett att Brendan Shinnimin gjort sig skyldig till diving som påstås i anmälan. Enligt disciplinnämnden så är förstärkningen av händelsen så pass flagrant att den bör leda till disciplinär bestraffning i form av ett bötesstraff", skriver disciplinnämnden.

Shinnimin säger till NSD att han blir klockrent träffad i ansikte, att han blöder från nästan resten av matchen och att han i dag (fredag, dagen efter matchen) har ett svullet öga och blåmärken på näsan.

– Jag tog mig ju bara för ansiktet. Det är fyra andra situationer i SHL i går där spelare tog sig för ansiktet och släppte sina klubbor, säger Shinnimin till tidningen.

– 95-100 procent av spelare som blir slagna i ansiktet utan förvarning skulle ha liknande reaktion, säger han.

Shinnimin får böta 10 000 kronor på grund av att det är andra gången han döms för filmning den här säsongen. Vid en första förseelse straffas man med böter på 5 000 kronor.

Luleå vann matchen med 3–0.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons