Annons

Serbien till VM – tungt för Ronaldos Portugal

Serbien är klart för VM nästa år efter stor dramatik. Cristiano Ronaldos Portugal besegrades med 2–1 på bortaplan och serberna kan därmed boka biljetterna till Qatar.
Fotboll • Publicerad 14 november 2021
Cristiano Ronaldo deppar efter Serbiens segermål.
Cristiano Ronaldo deppar efter Serbiens segermål.Foto: Armando Franca

Renato Sanches gav de portugisiska hemmafansen något att jubla åt redan i den andra minuten. Efter en försvarsmiss kunde Lillespelaren skicka in 1–0.

Men en halvtimme senare var det Portugals tur att tabba sig. Rui Patricio i målet felbedömde helt Dusan Tadics skott och helt plötsligt var det likaläge.

Annons

Kryss skulle räckt för att skicka Portugal till Qatar 2022. Men när klockan stod på 90 +1 skickade Tadic ett inlägg till Aleksandar Mitrovic i straffområdet, vars nick gick in i nät.

Därmed får Cristiano Ronaldo & Co hoppas på avancemang från vårens playoff.

Serbien är det nionde landet att kvalificera sig för nästa års VM efter Spanien, Kroatien, Belgien, Danmark, Frankrike och Tyskland från Europa, Brasilien från Sydamerika och värdlandet Qatar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons