Annons

Segrar för laget målet för Prodell: "Det blir bättre och bättre"

Förpassad utanför startelvan i tre raka matcher...
Sport • Publicerad 14 augusti 2014
Foto: BjËrn Larsson Rosvall / TT

När han åter fick chansen lossnade det för Viktor Prodell.

– Det blir bättre och bättre. Jag känner att jag kommer med mer i spelet, säger anfallaren.

Annons

Efter Per Fricks succéinhopp i hemmamatchen mot FH Hafnarfjördar stod nyförvärvet Viktor Prodell utanför startelvan i två matcher.

Nu senast mot Häcken var han tillbaka från start – och det med besked.

När Daniel Mobaeck nickade ner en hörna från Johan Larsson i den 27:e minuten fanns Prodell på plats och stötte in ledningsmålet från nära håll – hans fjärde i årets allsvenska. Kort därpå fångade han upp Mikkel Beckmans brytning och hittade Viktor Claesson som distinkt satte dit 2–0.

– Det kändes bra. Det viktigaste var såklart att vi vann. För min del blir det bättre och bättre hela tiden. Jag kommer med mer i spelet.

Hur viktigt var det för dig att få sätta dit den?

– Nja, det är en bonus om jag själv gör mål. Det viktigaste är som sagt att laget vinner. Samtidigt är det mitt jobb att försöka göra mål, så såklart att det var skönt.

Det var inte bara i poängprotokollet Prodell lyfte sig senast, även i spelet på Gamla Ullevis usla gräsmatta vållade han besvär för Häckenförsvaret, framför allt med sitt targetspel.

– Det börjar komma mer och mer. Jag har fått mycket tid på mig. Att hitta mitt spel till spelsättet som vi har här. Det är svårt att veta exakt vad det beror på. Jag hittar spelet mer och mer, så förhoppningsvis fortsätter det nu.

Hur påverkas du av konkurrensen från Per Frick?

– Det är en duktig spelare. Han är stor, stark och har ett bra skott. För min del är det bara att köra på, så får man se vem av oss som startar. Det triggar mig absolut. Jag måste kämpa varje träning för att visa att jag förtjänar min plats.

Annons

Managern Klas Ingesson gillade vad han fick se från anfallaren i senaste matchen.

– Det känns som att han fick lite islossning. Framför allt är det sådana där mål som han ska göra. Han ska göra skitmålen. Hittar man till dem, så hittar man till resten också tror jag. Jag tycker att han har varit på gång i ett par matcher nu. Vi har börjat hitta honom mycket bättre samt att han visar sig mycket bättre. Han är klart på gång. Som tur är har vi Frick (Per) som är på gång han med. Nu har vi två stycken som är på g. Det är ju vad vi vill ha.

Christian Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons