Annons

Seger skadad - Almgren närmare OS

Ett steg närmare OS i går när beskedet om Caroline Segers skada kom.
Sport • Publicerad 11 juli 2008

– Jag är beredd, säger Johanna Almgren, 24.

Borås Gif-produkten, för tillfället hemma på snabbvisit, reagerade förstås inte odelat positivt när BT gav beskedet om Segers skada, bara några dagar efter OS-uttagningen.

Annons

– Oj, det var inte alls bra. Det är mitt jobb att hoppa in om det händer något, men det är ju aldrig kul att hoppa in för att en kompis blir skadad, säger reserven Almgren.

Tidningen Östgöta-Corren rapporterade i går om Linköpings Seger som på grund av blödning i lårmuskeln beräknas bli borta från fotbollen i närmare fyra veckor.

OS–premiären i Kina spelas om – knappt fyra veckor.

För Seger talar det faktum att hon är vikarierande lagkapten och att förbundskapten Dennerby därigenom – i likhet med Tobias Linderoths medverkan i herr-EM – kanske anser henne så viktig att hon tas med, även om matchformen under turneringen är osäker.

Mot innermittfältaren Seger talar att hon inte kan visa upp sig i match inför premiären samt att OS-reglerna bara tillåter smala trupper på 18 spelare. En lång turnering kommer att slita på spelarna.

Om Seger inte bedöms kunna bli tillräckligt fit för OS öppnas förstås dörren på glänt för Johanna Almgren. Ett problem för Göteborgsspelaren är att hon ses som yttermittfältare. Umeås Lisa Dahlkvist, den andra reserven, är innermittfältare precis som Seger.

Å andra sidan behärskar Therese Sjögran, som redan finns i truppen, båda positionerna.

– Det är helt upp till förbundskaptenen hur han tänker i ett sådant läge. Jag hoppas i alla fall förstås att det skulle bli min tur, säger Johanna Almgren.

En hint kommer kanske i träningslandskampen borta mot Norge 20 juli.

Erik Jullander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons