Annons

Seger direkt för besviken Ståhl

Tekniken stämde inte. Ändå blev det en enkel seger för Daniel Ståhl i hans första diskustävling på över åtta månader.
Friidrott • Publicerad 11 juni 2020
Daniel Ståhl under Impossible Games i Oslo.
Daniel Ståhl under Impossible Games i Oslo.Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Den svenske världsmästaren hade pratat om världsrekord, att han inspirerats av Armand Duplantis framgångar i stavhoppet och att han saknat att tävla.

Väl tillbaka i buren stämde det inte för "Ståhlmannen".

Annons

Fyra ogiltiga kast och en bästa notering på 65,92 meter imponerade inte, men räckte till seger vid de internationella tävlingarna i norska Oslo, kallade "Impossible Games".

Ner till landsmannen och tvåan Simon Pettersson – 64,54 – skiljde det nästan 1,5 meter.

– Det är dåligt. Jag är besviken. Tekniken stämde inte riktigt i dag. Jag var för kort i rörelserna i hela ringen, säger Ståhl till TT.

TT: Är det ringrostighet?

– Nä, det är bara att jag vill så mycket, kasta mycket med överkroppen hela tiden. Det är lätt hänt, det är bara att köra vidare.

De två kasten som räknades – 64,92 i tredje omgången och 65,92 i femte – var en bra bit ifrån hans personbästa på 71,86.

Det kastet, i Bottnaryd i juni förra året, kom dock inför publik. Tävlingen i Oslo – en uppvisningstävling med i huvudsak norska och svenska deltagare – skedde inför tomma läktare på grund av coronapandemin och gav förstås inte samma kick.

– Det är samma för alla. Det var kul att tävla, kul att vara i Norge, säger Daniel Ståhl.

Norrmannen Ola Stunes Isene slutade trea på 61,85.

Världsrekordet på 74,08 innehar alltjämt tysken Jürgen Schult.

I kula imponerade Wictor Petersson. Den 22-årige skåningen satte nytt personligt utomhusrekord med 20,94 i sista kastet. Det räckte dock inte till seger, norske Marcus Thomsen vann på 21,03.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons