Annons

Schweiz inleder EM-kampanj – utmanar Sverige

Fotboll • Publicerad 14 september 2022
Under sommarens EM var det Schweiz mot Sverige på planen. Nu gör länderna upp även utanför densamma. Både Schweiz och Sveriges fotbollsförbund har ansökt om att få arrangera EM 2025. Arkivbild.
Under sommarens EM var det Schweiz mot Sverige på planen. Nu gör länderna upp även utanför densamma. Både Schweiz och Sveriges fotbollsförbund har ansökt om att få arrangera EM 2025. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Schweiz skickar in en formell ansökan om att arrangera fotbolls-EM för damer 2025, meddelade det schweiziska fotbollsförbundet i samband med att man på onsdagen officiellt inledde sin kampanj för att få mästerskapet.

Redan i våras anmälde man officiellt intresse för värdskapet, då tillsammans med Liechtenstein. Sedan dess har grannlandet försvunnit ur ekvationen, och nio tänkbara schweiziska värdstäder presenterats: Basel, Bern, Genève, Lausanne, Luzern, Sion, S:t Gallen, Thun och Zürich.

Annons

Sverige vill också arrangera EM 2025, tillsammans med Finland, Norge och Danmark, och har skickat in en preliminär ansökan. Detsamma gäller Frankrike samt Polen. Även Ukraina har anmält intresse, men den ryska invasionen av landet har satt ansökningsprocessen på paus.

Deadline för att lämna in en officiell slutlig ansökan är den 12 oktober 2022. Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) tar ett slutligt beslut den 25 januari 2023.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons