Annons

Schmeichel jobbade för rysk tv – slår ifrån sig

Peter Schmeichel tycker inte att han förtjänar kritik för att ha jobbat för rysk tv under fotbolls-VM 2018.
Fotboll • Publicerad 2 mars 2022
Peter Schmeichel har en vana av att få kritik för sina uttalanden. Arkivbild.
Peter Schmeichel har en vana av att få kritik för sina uttalanden. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT
Den tyske fotbollslegendaren, Lothar Matthaus, Fifa-ordföranden Gianni Infantino, Rysslands president Vladimir Putin, ordföranden i det ryska fotbollsförbundet Nikita Simonyan, den mexikanska fotbollslegendaren Jorge Campos Navarrete och Peter Schmeichel poserar inför fotbolls-VM 2018.
Den tyske fotbollslegendaren, Lothar Matthaus, Fifa-ordföranden Gianni Infantino, Rysslands president Vladimir Putin, ordföranden i det ryska fotbollsförbundet Nikita Simonyan, den mexikanska fotbollslegendaren Jorge Campos Navarrete och Peter Schmeichel poserar inför fotbolls-VM 2018.Foto: Alexei Druzhinin/AP/TT

2018 tog den danske, före detta landslagsmålvakten Peter Schmeichel ett jobb hos det ryska, statskontrollerade mediehuset Russia Today. Redan då fick han kritik för att ha gått Vladimir Putins ärenden. Nu har bilder på honom och den ryske presidenten dykt upp igen efter att Ryssland invaderade Ukraina.

58-åringen säger till Ekstra Bladet att som läget är nu är det inte trevligt att ha varit involverad, men han förnekar att han 2018 skulle ha agerat annorlunda.

"Lite orättvist"

Annons

– Det som pågår nu kunde jag inte föreställt mig för fyra år sedan och inte ens för bara två veckor sedan. Det tror jag inte att någon kunde.

– Så att hålla mig ansvarig för något som hände 2018 tycker jag är riktigt, riktigt fel, och tråkigt för mig, säger han till danska Ekstra Bladet.

Han berättar att han redan 2018 överraskades av kritiken han möttes av när det kom fram att han skulle jobba för Russia Today.

– Och nu står jag här igen och det tycker jag är lite orättvist.

Har marknadsfört VM i Qatar

Schmeichel är ingen främling för kritiska rubriker. Senast i november var han i Qatar för att marknadsföra VM i ökenstaten. Han ställde sig då oförstående till kritiken mot att han varit så positiv gentemot värdlandet, som kritiseras för brist på mänskliga rättigheter.

– Varför är det sporten som ska ta det ansvaret?, sade han till Fotbollskanalen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons