Annons

Scaloni: "Viktigt att Messi är lycklig"

Saudiarabien, Barcelona eller kanske USA?
Lionel Messis framtid har blivit en världsangelägenhet.
Hur huvudpersonen själv resonerar vet ingen.
– Fokus är att han ska vara lycklig, säger Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni.
Fotboll • Publicerad 10 maj 2023
Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni, till höger, vill att Lionel Messi, till vänster, ska vara lycklig. Arkivbild.
Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni, till höger, vill att Lionel Messi, till vänster, ska vara lycklig. Arkivbild.Foto: Gustavo Garello/AP/TT

Spekulationerna går just nu på helfart.

Var ska Lionel Messi spela fotboll nästa säsong?

Annons

Messi blev nyligen avstängd av klubblaget Paris Saint-Germain efter att ha missat ett träningspass och i stället rest till Saudiarabien. Avstängningen är numera hävd, men superstjärnan tycks ändå inte ha någon framtid i den Qatar-ägda Paris-klubben. Kontraktet går ut efter säsongen och enligt uppgifter till AP är Messi klar för en mångmiljardflytt till just den saudiska ligan.

Messis pappa, Jorge, menar dock att ingenting är hugget i sten och i vassen lurar både FC Barcelona och MLS-laget Inter Miami, som gärna ser Messi hos sig nästa säsong.

Viktigt att trivas

En flytt till Saudiarabien skulle innebära hård kritik mot Messi, och i Paris har PSG:s hängivna supportrar redan tröttnat på honom och de verkar inte ha någonting emot att han lämnar. Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni säger i en intervju att Messi måste behandlas med respekt.

– Låt honom flytta dit han trivs med både sina lagkamrater och med klubbens supportrar, säger Scaloni enligt Goal.

Landslaget påverkas inte

Scaloni menar att en eventuell flytt till den saudiska ligan, som inte håller samma kvalitet som ligorna i Europa, inte kommer att påverka Messis kvalitet eller för den delen Argentina som landslag.

– För oss spelar det ingen roll. Det som är viktigt är att han är glad och nöjd när han kommer till landslaget, vårt fokus är att han ska vara lycklig, säger Scaloni.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons