Annons

Savolainen gör comeback

Brist på spelare – då gör den förra lagkaptenen tillfällig comeback. Nicklas Savolainen är tillbaka i Norrby. "Jag är hur sugen som helst", säger Savolainen.
Sport • Publicerad 29 maj 2014

Norrby, som startat division ett starkt, dras med flera skador och avstängningar. Då väljer tränaren Tobias Edenvik att testa ett gammalt kort.

– Det var lite minikris med ont om spelare och frågade om jag kunde ställa upp på lördag. Klart jag gör det.

Annons

Det är bara till lördagens match mot IFK Uddevalla som Savolainen skall spela. I alla fall vad han vet i dagsläget. Men han säger att han kör så länge det behövs. Anledningen att han tidigare inte spelat är för att det är svårt att få ihop fotbollen med jobbet. Till hösten hoppas han att vara tillbaka helt och hållet.

– Jag vill tillbaka. Man blir sugen när man ser fotboll på tv och när man ser hur bra det gått hittills. Man saknar gänget i omklädningsrummet. Men det är svårt att träna alla gånger på grund av jobbet. Och på helgerna har det varit en del musik men det blir mindre framöver.

Vad kan du bidra med?

– Jag kan bidra med lite tyngd och jag har spelat i ettan förut. Jag vet vad som krävs. Det ska bli roligt, men lite nervöst, det får jag erkänna. Blir nog att man känner sig för och spelar lite enkelt i början. Jag har hållit igång, men inte haft lika mycket bollträning. Så formen är väl inte på topp, jag får gå på ren vilja. Efteråt kommer jag att vara helt slut i kroppen, det vet jag.

Christian Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons