Annons

Sävehofs nödlösning: Guldtränaren tillbaka

Med två dagar kvar till Champions League-premiären har Sävehof gjort klar med ny tränare, eller ja, i alla fall på papperet. På grund av utbildningskrav från det europeiska handbollsförbundet kliver nu tidigare guldtränaren Uffe Andersson in i tränarstaben.
Handboll • Publicerad 10 september 2021
Sävehofs stjärnspelare Jamina Roberts. Arkivbild.
Sävehofs stjärnspelare Jamina Roberts. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

På söndag tar Sävehofs damer emot Krim från Ljubljana i gruppspelspremiären i Champions League.

Men det finns ett problem. Tränaren Rasmus Overby har inte gått färdigt den tränarutbildning som det europeiska handbollsförbundet, EHF, kräver. På grund av coronapandemin har det inte varit möjligt då inga utbildningstillfällen funnits.

Annons

Enligt EHF måste det finnas en person i ledarstaben som har gått färdigt ledarutbildningen. Klubben letade därför med ljus och lykta efter en lösning.

"Svaret var närmre än vi trodde. Turligt nog så har vi den gamla guldtränaren Uffe Andersson i närområdet och med stor glädje tackade han ja till att hjälpa oss i en knivig situation", säger sportchefen Emil Berggren i ett pressmeddelande.

Andersson kommer inte att ta över något tränaransvar, men finns ändå med i ledarstaben för att kunna hjälpa till.

"Uffe kommer ha olika uppgifter under matcherna och vi kommer få ett lärorikt utbyte av varandra", säger Rasmus Overby.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons