Annons

Säsongen över för Rönngren – korsbandet av

Mattias Rönngren fick avbryta andra åket i storslalomen i Kranjska Gora på grund av en känning i knät.
Efter en magnetröntgen visade det sig att korsbandet är av och nu är säsongen över.
"Han började räkna månader tills han kan vara tillbaka på snö", säger Fredrik Kingstad, chef för alpina herrlandslaget, i ett pressmeddelande.
Alpint • Publicerad 13 mars 2022
Mattias Rönngrens säsong är över efter en knäskada. Arkivbild.
Mattias Rönngrens säsong är över efter en knäskada. Arkivbild.Foto: Gabriele Facciotti/AP/TT

Rönngren fick ett felskär med ytterskidan, där skidan först fastnar för att sedan få fart igen. Vid en undersökning konstaterades det en skada på främre korsbandet.

"Det ser ganska odramatiskt ut och man ser den typen av saker ofta men det är hög hastighet och det är isigt", säger Fredrik Kingstad.

Annons

Det medicinska teamet på plats var snabbt framme till Rönngren och kort efter gjordes en magnetröntgen där det konstaterades att främre korsbandet i vänster knä är av.

"Det sker också tyvärr ofta när man är i väldigt bra form för man riskerar lite mer. Han tar med sig att han gjorde ett grymt första åk, att han hade taktpinnen och visste var han skulle i dag", säger Kingstad.

Det betyder att säsongen är över för Mattias Rönngren.

"Att han fick snabbt svar betyder att han inte behöver grubbla utan kan se framåt. Han började räkna månader tills han kan vara tillbaka på snö direkt", säger Kingstad.

I morgon flyger Rönngren till Stockholm för att opereras på onsdag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons