Annons

Säsongen över för Borås Basket

Borås Baskets säsong har kantats av skador och en form liknande en bergochdalbana. I fredags kväll tog säsongen slut efter Uppsala visade att de är det bättre laget när Borås förlorade på hemmaplan med 79-97.
Tränare Jonte Karlsson
Basket • Publicerad 7 april 2017
Tränaren Jonte Karlsson hyllade Jakob Sigurdarsons professionalism efter förlusten mot Uppsala. "Han klagar aldrig. Han är den som tränar, sover och äter bäst. Han är professionell i allt han gör", säger Jonte Karlsson. Foto: Jan Pettersson
Tränaren Jonte Karlsson hyllade Jakob Sigurdarsons professionalism efter förlusten mot Uppsala. "Han klagar aldrig. Han är den som tränar, sover och äter bäst. Han är professionell i allt han gör", säger Jonte Karlsson. Foto: Jan Pettersson

Det var ingen munter avslutning för Borås Baskets säsong på flera plan. Den sista matchen inleddes med en tyst minut. Den här gången för att hedra offren och drabbade i det förmodade terrorattentatet i Stockholm. I halvtid fick Marbo Moves fram tårar i publiken när de dansade för sina kamrater som dog i bussolyckan i Härjedalen.

Under matchen visade Trayvonn Wright hur mycket han ville vinna genom att skjuta hejvilt. Även om han missade i princip varannan boll lyckades han ändå göra 28 poäng, mycket tack vare Christian Maråker som gjorde jobbet med defensiva returer och skapade många chanser till sina lagkamrater. Uppsala blev dock för svårt att slå. Innan domaren hann blåsa slutsignalen hade tränare Jonte Karlsson redan lämnat tränarbänken.

Annons

– Jag är ledsen så klart. Det är tråkigt för mig personligen, men jag är mest ledsen för personerna runtomkring. Det finns människor här som är värda mycket bättre, säger han efter matchen med tårar i ögonen.

Uppsala vann kvartsfinalerna med 3-1 i matcher och har visat en högre kvalitet genom hela slutspelet.

– Uppsala hade kontrollen nästan hela matchen. Vi försökte göra allt, men det räckte inte, säger Jakob Sigurdarson.

Lagkapten och slitvargen spelade 37.04 av matchen, men det gick troll i hans skytte och han gjorde endast nio poäng. Inte en enda trea satt och även om han inte gjorde sitt livs bästa match hyllas han av Jonte Karlsson.

– Jag har aldrig jobbat med någon som är så professionell som Jakob Sigurdarson. Det har varit en ära för mig att få coacha honom.

Jonte Karlsson är tydlig med att ta på sig hela ansvaret för att säsongen är slut. Han är känd för att vara en känslomänniska i både upp- och nedgångar och sitt ihärdiga skrikande på match. Det han har saknat sedan årsskiftet är ett aggressivt försvarsspel och attityden på planen.

– Det är givetvis mitt fel att jag inte kan få fram det. Vi hade aggressiviteten och ett bra försvarsspel i början av säsongen, men när James Washington lämnade Borås för Polen under mellandagarna så lyckades vi inte anpassa oss efter det, säger han.

Sportchefen Jonas Larsson är inte heller nöjd med säsongen, men anser inte att det är Jonte Karlssons fel att säsongen har varit så pass svajig som den har varit.

– Jag har det yttersta ansvaret och anställer coacher och spelare så det är mitt fel att det har blivit så här.

Hur felen kommer att åtgärdas till nästa säsong vill vare sig Jonte Karlsson eller Jonas Larsson uttala sig om. Klart är att vare sig spelarna eller tränarna har något kontrakt i nuläget för hösten vilket går att läsa i separat artikel.

Det är mitt fel att inte jag kan få fram det hos spelarna.

Annons

om Borås Baskets brist på aggressivitet och försvarsspel.

Basket, kvartsfinal 4:5

Borås-Uppsala 79-97

Christian Maråker 3

Trayvonn Wright 2

Shaquille Hines 1

Anna SjödinSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons