Annons

Hector trea i första tävlingen efter OS

Sara Hector var nära en ny världscupseger i storslalomtävlingen i Lenzerheide i Schweiz, hennes första tävling efter OS-guldet.
Men några missar i andra åket gjorde att Hector fick nöja sig med en tredjeplats.
Alpint • Publicerad 6 mars 2022
Sara Hector i schweziska Lenzerheide.
Sara Hector i schweziska Lenzerheide.Foto: Alessandro Trovati/AP/TT

I det första åket i storslalomen i Lenzerheide gick Sara Hector direkt in på första plats, framför amerikanska Mikaela Shiffrin. Då hade även, bland andra, den franska stjärnan Tessa Worley och italienska konkurrenten Federica Brignone gått i mål – samtidigt som Marta Massino och Petra Vlhova kört ur.

Och Hector var fortfarande i ledning när alla gjort sina första åk.

Annons

Därför var hon sist ut i det andra åket.

Då hade franska Worley ledningen, framför Brignone och Shiffrin.

Men det blev ingen ny seger för Hector. Svenskan gjorde för många missar i sitt andra åk och fick nöja sig med tredjeplatsen, två hundradelar bakom tvåan Brignone.

Meta Hrovat, som låg fyra efter första, fick i sitt andra åk en otäck smäll mot bakhuvudet efter att ha fallit efter en grensling, men kunde lämna backen för egen maskin.

Inför säsongen var det länge sedan Sara Hector fått ställa sig på världscup-pallen – och sju år sedan hon senast tog en världscupseger. Men i vinter har hon hittills vunnit tre världscuptävlingar – samt tagit OS-guld – och varit på pallen i fem.

Svenska Estelle Alphand kom på 27:e plats söndagens tävling.

Hector leder efter dagens tävling fortfarande slalomcupen.

De alpina världscuptävlingarna fortsätter i Åre nästa helg, för att sedan avslutas med tävlingar i Méribel i Frankrike den 16–20 mars.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons