Annons

Sandareds talang drömmer om utlandet

Julius Dimitrievski, 17, är en av Borås största talanger. I år satsar anfallaren på att göra succé med Sandared i division III.
Men han har större mål än så för framtiden.
– Jag tänker bortanför Sverige, mot utlandet och proffsfotbollen, säger Dimitrievski.
FOTBOLL • Publicerad 15 juni 2020
Julius Dimitrievski, Sandareds IF
Julius Dimitrievski, Sandareds IFFoto: Oscar Jakobsson

Som femåring flyttade Julius Dimitrievski till Sandared med familjen. Det dröjde inte länge innan han började spela för den lokala klubben. Sedan den dagen har han spelat för Sandareds IF alla ungdomsår. Förra året flyttades han upp i klubbens A-trupp och satte direkt avtryck i laget.

Sandared var då nykomlingar i division IV och det var inte många som trodde på dem.

Annons

– Vi var tippade sist i fyran förra året och ingen visste att vi skulle gå upp, säger Dimitrievski till BT efter träningsmatchen mot Alingsås i slutet av mars.

Nu hoppas 17-åringen på att få chocka alla igen.

– Jag hoppas vi kan skrälla och komma högt i år också, det vore inte fel.

Hur var den tidiga försäsongen?

– Jag var skadad ett tag, min fotled var lite paj, så jag var inte med så mycket. Men vi hade en bra, tidig försäsong. Vi hade ett bra läger Marbella som vi kom hem från precis innan coronaviruset stängde alla gränser.

Under fjolårssäsongen gjorde Dimitrievski fyra mål på sjutton starter i Sandareds A-lag. Han har alltid varit en spelare som gillar att göra mål och utmana. Det vill han visa i år.

– Jag vill vinna skytteligan. Jag kom in i A-laget förra säsongen och trodde jag skulle göra fler mål. Det blev några men nu är jag mer inne i spelet och allt med seniorfotbollen.

17-åringen är inte heller blyg när det gäller hans drömmar och förhoppningar för framtiden.

– Jag tänker bortanför Sverige, mot utlandet och proffsfotbollen.

Var är du om fem år?

Annons

– I mitt huvud är jag absolut en fotbollsstjärna i utlandet, men vi får se.

Dimitrievski beskriver sig själv som en teknisk och snabb spelare som älskar att utmana och ta avslut. Han anser sig också vara väldigt allround spelare. Till och med så att han kan hantera alla positioner.

– Sätt ner mig som mittback, det är lugnt, säger han och skrattar.

Oscar JakobssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons