Annons

Sandared vann Gothia cup

Hattrick och seger i finalen.
Då bjöd Lovisa Fagerström på sitt bredaste leende.
–Bättre än så här kan det inte bli, jublar planens gigant.
Sport • Publicerad 6 januari 2008
Sandareds innebandytjejer efter segern i Gothia Cup.
Sandareds innebandytjejer efter segern i Gothia Cup.Foto: Bengt Lagerstedt

Storstilat försvarsspel.

Storstilad match.

Annons

Siffrorna talar sitt tydliga språk – Sandareds F18 var överlägsna i gårdagens final. Och bäst i vinnarlaget var lagkaptenen Lovisa Fagerström.

– Det kändes att vi hade någonting stort på gång. Jag tycker att det har sett bra ut hela helgen och i semin och finalen stämde allting. Helt fantastiskt.

Minst sagt. Ivrigt påhejade av den egna, röststarka klacken satte Sandared högsta fart direkt och hade ett par vassa chanser innan Fagerström spräckte nollan. Ett rappt handledsskott och Hovshagas målvakt var chanslös.

– Alltid viktigt att få en bra start och det kändes som att vi spelade mer avslappnat efter målet. Vi har aldrig gått så här långt tidigare och givetvis var alla lite spända.

Drygt två minuter efter ettan var det dags igen. Ännu ett vasst dragskott signerat Fagerström och Hovshaga var i rejäl gungning. Hemmalaget satsade allt framåt och försökte sig på instick framför Sandaredsmålet men boråsarna spelade koncentrerat och släppte till få chanser.

–Riktigt stabilt försvarsspel men man får inte glömma Sandras insats (Arvidsson) i målet. Hon stod för många viktiga och svettiga räddningar, berömmer Fagerström.

Gästerna höll tätt och efter en snabb spelvändning kunde Caroline Brandt pricka in 3–0. Ridå ned Hovshaga.

Sandared drog ifrån och ökade således på ledningen. När slutsignalen ljöd visste jublet inga gränser – varken hos spelarna eller klacken.

–De har betytt enormt mycket och jag tror inte att vi hade klarat det utan dem, säger Fagerström och blickar upp mot supportarna.

Hade ni väntat er att det skulle gå så här bra?

Annons

–De tidigare gångerna vi har varit med har vi som längst gått till kvartsfinal men vi har hela tiden trott på oss själva och den här gången gick det vägen. Nu skall vi fira, avslutar Lovisa Fagerström.

GOTHIA CUP FINAL

Hovshaga–Sandared 0–5 (0–2)

Mål: 0–1 (05.13) Lovisa Fagerström (Lina Olofsson), 0–2 (07.26) Lovisa Olofsson, 0–3 (20.48) Caroline Brandt (Jessica Björklund), 0–4 (32.11) Caroline Dimberg, 0–5 (36.30) pp. Lovisa Fagerström (Mikaela Svensson).

Utvisningar, Hovshaga 1x2.

Sandareds lag: Jessica Kärrman, Lina Olofsson, Caroline Dimberg, Felicia Olofsson, Johanna Thygesen, Lovisa Fagerström, Jessica Björklund, Annah Lindén, Mikaela Svensson, Sandra Axelsson, Karin Arnholm, Sandra Arvidsson, Johanna Johansson, Caroline Brandt, Caroline Nelhage, Lisa Skoglund.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons