Annons

Samuelsson nia trots fyra bom

De svenska skidskytteherrarna kunde inte matcha damernas succéhelg i Annecy-Le Grand Bornand. I den avslutande masstarten slutade Sebastian Samuelsson nia och Martin Ponsiluoma 29:a.
Skidskytte • Publicerad 19 december 2021
Sebastian Samuelsson leder inte längre världscupen. Arkivbild.
Sebastian Samuelsson leder inte längre världscupen. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Sebastian Samuelsson kom till de franska Alperna som världscupledare, men den positionen har han tappat nu efter en tävlingsvecka utan någon riktig fullträff. Efter niondeplatsen i sprinten och elfteplatsen i jaktstarten blev det en ny niondeplats i masstarten.

"Sebbe" missade fyra skott – ett i varje skjutserie – och det räcker sällan om man ska vara med och slåss om tätplaceringarna. Samuelsson var ändå "bara" 47,8 sekunder från förstaplatsen efter en riktigt stark insats i skidåkningen.

Annons

– Nia, det är ju inte dåligt på något sätt. Det är klart att jag känner att jag kan göra så himla mycket bättre. Det är det som är positivt, men som också grämer lite, säger Samuelsson till SVT.

Hemmapubliken fick jubla åt en dubbelseger när Emilien Jacquelin vann före Quentin Fillon Maillet. Tarjei Bø, Norge, gjorde fransmännen sällskap på prispallen.

Jacquelin toppar nu den totala världscupen före just Fillon Maillet, medan Samuelsson är fyra.

– Jag har stått på pallen fyra gånger och tagit två segrar, det är mycket bättre än jag hade räknat med innan. OS i februari är det stora målet och jag har ju chansen att vinna varje lopp jag ställer upp i, säger Samuelsson och konstaterar:

– Jag måste få till skyttet lite bättre än jag har gjort.

Martin Ponsiluoma, loppet andre svensk, famlar rejält efter formen. Fjolårets världsmästare slutade 71:a i sprinten och följde nu upp det med att bli 29:a – näst sist – i masstarten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons