Annons

Samuel Lord redo för sitt andra EM

Samuel Lord från Målsryd kör EM i cyclocross i helgen. Mästerskapet avgörs i franska Pont-Château.
Cykel • Publicerad 26 oktober 2016
På söndag tävlar Samuel Lord i sitt andra EM i karriären. Foto: Privat
På söndag tävlar Samuel Lord i sitt andra EM i karriären. Foto: Privat

Förstaårsjunioren Samuel Lord gjorde mästerskapsdebut på hemma-EM i mountainbike i Husqvarna i maj. Då bröt han tävlingen efter att ha fått tekniska problem med cykeln.

- Jag var väldigt besviken. Det gjorde att jag inte fick tävla i VM, säger han.

Annons

I år har han även representerat landslaget i landsväg vid två tillfällen.

- I Belgien i våras gick det ganska bra men där hade jag också problem med cykeln och det påverkade resultatet. Sen körde jag i Italien i september och kraschade två gånger i första etappen. Då blev jag avplockad eftersom jag var skadad.

Dags för revansch?

– Mina chanser i cyclocross kan nog vara jättebra. Jag är rankad tolva i världen och ligger ganska långt fram i starten.

Samuel Lord beskriver cyclocross som mer av en arenasport där man kör på ett ganska litet varv så att åskådarna ser hela loppet. Och där hinder ingår i tävlingen.

17-åringen, som representerar Borås CA i cyclocross och mtb och Motala i landsvägskörning, beskriver den här säsongen som sin bästa hittills. De främsta meriterna är andraplatsen i SM och fjärdeplatsen på en av etapperna i nordiska U6 Cycle Tour. I båda fallen handlar det om landsvägskörning.

– Jag satsar mest på landsväg och mtb.

Malin HenriksonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons