Annons

Samuel Ersson premiärnollade i NHL

Philadelphias svenske målvakt Samuel Ersson var som en mur i kassen och inte en enda puck kom förbi honom när Buffalo besegrades på bortaplan.
Ishockey • Publicerad 10 januari 2023
Philadelphias målvakt Samuel Ersson firar 4–0 segern över Buffalo.
Philadelphias målvakt Samuel Ersson firar 4–0 segern över Buffalo.Foto: Jeffrey T. Barnes/AP/TT

Ersson, som gjorde NHL-debut precis före jul, räddade 28 skott i Philadelphias fjärde raka vinst. Det var första gången som svensken höll nollan i en NHL-match.

– Självklart känns det jättebra, det är första gången så det är speciellt. Men det är att vinna som spelar roll och det är vad man tar med sig vidare, säger 23-åringen efter matchen.

Annons

Matchen var Erssons femte i NHL och bara fyra rookiemålvakter innan honom har lyckats hålla nollan tidigare i karriären.

Och det var inte vilket motstånd som helst – bara Boston har gjort fler mål än Buffalo den här NHL-säsongen.

– Helt klart så förbereder man sig inför matchen på en massa chanser för dem, de är väldigt skickliga och har jättebra spelare, säger Ersson.

– Men jag tycker att trots att det inte gick så bra i andra perioden så spelade vi bra och det var en bra match för oss, fortsätter han.

Philadelphia skaffade sig en 3–0-ledning redan i första perioden, den andra blev mållös och i tredje friserades resultatet till 4–0.

Joel Farabee gjorde ett mål och en assist i 4–0-segern och Travis Konecny gjorde två assist. Zack MacEwen, Noah Cates och Wade Allison gjorde övriga mål.

– Alla bidrog. Det var en bra laginsats, , sammanfattar Philadelphiatränaren John Tortorella matchen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons