Annons

Beskedet: Så ska Anders Svensson hyllas på Borås Arena

Staty eller inte – hur ska Anders Svensson hyllas? Nu finns svaret.
FOTBOLL • Publicerad 4 oktober 2017
Foto: Thomas Johansson/TT

På torsdagen den här veckan ska gatkonstnären Shai Dahan – känd för bland annat sitt arbete med festivalen No limit – föreviga Elfsborgsikonen Anders Svensson på Borås Arena.

Redan i våras ansökte föreningen om bygglov för en fasadmålning på totalt 396 kvadratmeter – på en väggyta som vetter mot Skaraborgsvägen och Ryavallen.

Annons

– Vi har diskuterat med Shai det har mynnat ut i en idé och ett förslag. Vi tycker att det här är en bra idé på alla sätt, sa Stefan Andreasson till BT i juni.

Ändå sedan Svensson slutade i Elfsborg har en del supportrar förespråkat att Sveriges meste landslagsspelare ska förevigas med en staty på Borås Arena, där han tillbringade en stor del av sin karriär.

– Vi har någonting mycket finare än en staty på gång för att hedra Anders. Men innan det är 100-procentigt klart kan jag inte kommentera det mer, sa Stefan Andreasson till BT i fjol.

På onsdagen annonserade Elfsborg ut själva förevigandet på Borås Arena där förutom Shai Dahan även Anders Svensson själv kommer att närvara.

BT pratade kort med Anders Svensson som inte ville ge några kommentarer. Till Fotbollskanalen säger han dock:

– Jag tänker ju att det kanske blir en målning, men det har varit lite hemligt för mig också. Det känns otroligt roligt och smickrande. I fotbollen går det ju inte riktigt att göra som inom hockeyn, där man hänger upp tröjor i taken och så vidare, utan det har väl tidigare mer handlat om statyer eller att döpa någon loge eller läktare efter en person. Det här är lite nytänkande och det är lite roligt. Det är ju unikt.

Montage från Elfsborgs bygglovsansökan – men väldigt lite talar för att det är en spegelvänd Viktor Claesson som Shai Dahan ska måla…

Erik JullanderSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons