Annons

Så mycket får Elfsborg för Jebali

Enligt uppgifter till BT får Elfsborg elva miljoner kronor för Issam Jebali.
– Vi är nöjda med det ekonomiska upplägget, säger klubbchefen Stefan Andreasson
Fotboll • Publicerad 8 augusti 2018

På onsdagen gick Rosenborgs BK ut med nyheten att man skrivit ett fyraårskontrakt med anfallaren Issam Jebali. Enligt BT:s uppgifter är övergångssumman elva miljoner kronor. Slår alla bonusar ut späs Elfsborgs kassa på med ytterligare tre-fyra miljoner och säljs Jebali vidare aktiveras en klausul för det.

Prislappen när Jebali kom från IFK Värnamo för två år sedan var knappt 1,5 miljoner, vilket innebär en hyfsad ränta på investeringen.

Annons

Stefan Andreasson vill som vanligt inte kommentera några detaljer, men säger att han är nöjd med överenskommelsen med Rosenborg.

Jebali kan vara spelklar redan på söndag mot Staebek, samtidigt som Elfsborg har en tuff bortamatch mot AIK. Elfsborg ligger på tolfteplats i tabellen och har inte gjort mål de senaste fyra matcherna.

Hur ser du på tajmingen med tanke på Elfsborgs utsatta tabelläge och måltorka?

– Det är alltid en värdering i samband med spelaraffärer. Man får se till helheten och väga in både det sportsliga och ekonomin. Spelarförsäljningar är en del i verksamheten och Issam har varit påpassad mer eller mindre sedan han kom till Elfsborg. Det har funnits intressenter men han har varit lojal, säger Andreasson.

Kommer ni att fylla på med offensiv kraft?

– Jag har fullt förtroende för Jimmy och den trupp vi har. Vi har haft situationer förut när framträdande spelare har försvunnit och andra har klivit fram, men vi får väl se. Återigen handlar det om sportslig värdering och ekonomi. Det är inte alltid enkla beslut och vi får summera hur det blev i november.

Managern Jimmy Thelin uttalar sig så här på Elfsborgs hemsida:

– Issam Jebali är en väldigt dominant spelare som påverkat mycket i lagets spel, nu när han inte kvar så måste vi jobba på ett annorlunda sätt. Flytta ansvaret på andra axlar och sprida det bland spelarna. Vi tror att fler spelare kliver fram i hålet som ska fyllas.

Malin HenriksonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons