Annons

Så hedras drottningen i veckans PL-matcher

Premier League hedrar minnet av Storbritanniens drottning Elizabeth II när ligan återupptas med sju matcher den här veckan.
Fotboll • Publicerad 14 september 2022
Storbritanniens drottning Elizabeth II hedrades med en tyst minut på Anfield i tisdagens Champions League-match mellan Liverpool och Ajax.
Storbritanniens drottning Elizabeth II hedrades med en tyst minut på Anfield i tisdagens Champions League-match mellan Liverpool och Ajax.Foto: Rui Vieira/AP/TT

På samtliga arenor kommer det att hållas en tyst minut, följd av nationalsången som numer heter "God save the king", meddelar den engelska fotbollsligan på sin webbplats.

Ligan uppmanar också samtliga supportrar att applådera i den 70:e minuten av matcherna. För att hedra drottningens 70 år på tronen.

Annons

Alla matcher som var planerade på förhand kommer däremot inte att spelas. Chelsea–Liverpool och Manchester United–Leeds har blivit framflyttade på grund av bristande polisresurser i och med drottningens begravning i kyrkan Westminster Abbey i London på måndag. Brighton–Crystal Palace har flyttats på grund av en planerad tågstrejk som sedermera blåstes av.

Premier League har haft speluppehåll sedan drottning Elizabeth II dog i torsdags. Hon blev 96 år.

Charles III, drottning Elizabeths äldste son, är Storbritanniens kung.

Fakta: Veckans Premier League-matcher

Fredag: Aston Villa–Southampton, Nottingham–Fulham (båda 21.00).

Lördag: Wolverhampton–Manchester City (13.30), Newcastle–Bournemouth (16.00), Tottenham–Leicester (18.30).

Söndag: Brentford–Arsenal (13.00), Everton–West Ham (15.15).

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons