Annons

Så firar sportprofilerna jul

Mattias Norström ska fira svensk jul för andra gången på femton år och för Anja Pärson blir det ett kort stopp på hemmaplan. Här är hela enkäten med de svenska idrottsprofilerna.
Sport • Publicerad 23 december 2008

Mattias Norström , före detta NHL-proffs:

–Det blir i Sverige för andra gången på femton år. Vi ska njuta av Stockholm, men det blir lite svensk-amerikanskt med julklappar redan på julaftonsmorgon och kalkon på juldagen.

Annons

Anja Pärson , alpinstjärna:

–Jag ska inte göra något speciellt. Bara vila. Det blir skönt med några dagar hemma i Tärnaby. Vi sticker i väg igen den 26:e, sedan kommer vi inte tillbaka till Sverige förrän till världscupfinalen i mars.

Charlotte Kalla, skidstjärna:

–Jag ska vara hemma i Tärendö med familjen. På juldagen åker vi ner till Stockholm för att resa vidare ner till Tour de ski den 26:e tidigt på morgonen. Det blir en kort jul, men jag får några dagar hemma i Tärendö i alla fall.

Nicklas Lidström , hockeyproffs, Detroit:

–Vi firar jul i Detroit, vi är alltid lediga den 24–25 december, oftast har vi besök från Sverige som kommer. I USA firar man ju jul på juldagen, men vi firar fortfarande på julafton och äter svensk julmat. Så vi försöker fira som man gör hemma i Sverige med jultomte. Barnen vet att han kommer och plingar på dörren, ibland pratar han svenska och ibland pratar han engelska. Men han kommer i varje fall varje år.

Ingemar Stenmark , Sveriges främste alpine åkare genom tiderna:

–Den firar jag hemma med familjen.

Kim Källström , fotbollsproffs, Lyon:

–Med familjen i Göteborg. Vi har ungefär en vecka ledigt.

Annons

Bosse Johansson , före detta förbundskapten för Danmark herrlandslag i fotboll:

–Traditionsenligt till tusen, vi blir tolv personer med mina tre döttrar och fyra barnbarn. Ett femte är på väg.

Johanna Wiberg , försvarsklippa i det svenska handbollslandslaget:

–Jag ska åka hem till Lund och fira tillsammans med mamma, pappa, storebror, farmor och morfar och så vidare. Det ska bli trevligt

Hans Falk , avgående sportchef på Cykelförbundet:

–Jag firar hemma med familjen.

Douglas Murray , hockeyproffs, San Jose:

–Jag har sån otrolig tur med att hela familjen kommer över och det är fantastiskt kul. Det betyder otroligt mycket. När jag växte upp så var det alltid jul hemma hos oss och den har betytt mycket i vår familj. Det var tuffast de första åren när jag var här att inte få vara med familjen. Vi har samma gamla traditioner som de flesta, men julen är inte så vit i San Jose.

Andrée Jeglertz , guldtränare i Umeå IK och ny tränare i Djurgårdens herrlag i fotboll:

–Då sitter jag på en balkong i Brasilien och tittar ut över havet.

Annons

Markus Johannesson , lagkapten Djurgården fotboll:

–Det blir med släkt och familj hemma i Dalsland. Väldigt traditionellt.

Lennart Ljung , målvaktstränare i herrlandslaget i fotboll:

–Med familjen hemma i Halmstad.

P-G Andersson , rallyförare.

–Det blir en lugn jul i år, med lite julmat hemma hos föräldrarna i Årjäng. I fjol var det värre, då åkte jag till Kina på någon pr-grej för Suzuki på juldagen. Så på julaftons morgon var jag först på ambassaden i Stockholm för att hämta visum innan jag jäktade hem för lite jul.

Niclas Alexandersson , som avslutade fotbollskarriären i november.

–Jag och min egen familj brukar fira halva tiden med mina föräldrar och halva tiden med min frus föräldrar. Mina föräldrar bor i Vessigebro utanför Falkenberg och min frus föräldrar i Jönköping, så vi brukar sätta oss och göra en två timmars bilresa på julafton.

Bengt-Åke Gustafsson , förbundskapten Tre Kronor:

–Julen firar jag i lugn och ro hemma. Vi brukar ha det väldigt traditionellt, men i år avstår vi nog det. Det blir förmodligen inget julbord utan en god trerätters i stället.

TT

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons