Annons

Ryska förbundslaget vann Davis Cup överlägset

Andrej Rubljov och Daniil Medvedev bjöd inte på ett enda set mot kroatiska Borna Gojo och Marin Cilic.
Det ryska förbundslaget avgjorde Davis Cup-finalen genom att vinna de inledande singelmatcherna med 2–0.
Tennis • Publicerad 5 december 2021
Andrey Rublev, för det ryska förbundslaget, vann mot Kroatiens Borna Gojo i den första matchen av finalen i Davis Cup i Madrid.
Andrey Rublev, för det ryska förbundslaget, vann mot Kroatiens Borna Gojo i den första matchen av finalen i Davis Cup i Madrid.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

I den första singelmatchen i Davis Cup-finalen mötte ryska förbundslagets Andrej Rubljov, femma på världsrankingen, Kroatiens Borna Gojo, 297:e på världsrankingen. Rubljov tog 6–4 på ett övertygande sätt i första set, men i andra set var Gojo het och höll jämna steg med Rubljov. Med ryssen återtog kontrollen över matchen och vann även det andra setet, med 7–6.

– Det var en supertuff match, sade Rubljov i Eurosport efter matchen.

Annons

Han fortsatte:

– Utifrån ser det ut som att jag borde ha vunnit enkelt, men Borna har spelat otroligt bra de senaste två veckorna. Han har slagit fantastiska spelare.

I finalens andra singelmatch ställdes Daniil Medvedev, tvåa på världsrankingen och vinnare av US Open i september i år, mot Marin Cilic, rankad 30. Det blev en en jämn historia inledningsvis, men ju längre matchen gick desto större blev Medvedevs dominans och han vann med 7–6, 6–2.

– Jag är mest av allt glad över att vara en del av det här laget. Det har varit två fantastiska veckor, de bästa veckorna i min karriär, sade Medvedev efter segern.

Något dubbelmöte blev det aldrig, i och med de två inledande segrarna för det ryska förbundslaget.

Davis Cup-titeln är den första som tillfaller Ryssland, som visserligen officiellt tävlar under neutral flagg, sedan 2006 – och den tredje totalt.

Den ryska titelduon slog i torsdags ut Sveriges Mikael och Elias Ymer i kvartsfinalen, även då med 2–0.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons