Annons

Schough: Ska inte ha en chans att gå vidare

Fyra matcher och fyra förluster.
Rosengårds hopp om att spela kvartsfinal i Champions League i mars nästa år är släckt.
Fotboll • Publicerad 7 december 2022
Rosengårds Olivia Schough deppar efter 1–3 hemma mot Benfica. Efter fyra raka förluster kan Malmöklubben inte längre gå vidare från grupp D av fotbollens Champions League.
Rosengårds Olivia Schough deppar efter 1–3 hemma mot Benfica. Efter fyra raka förluster kan Malmöklubben inte längre gå vidare från grupp D av fotbollens Champions League.Foto: Andreas Hillergren/TT

Två raka förluster mot Benfica (0–1, 1–3) och innan dess nederlag mot Bayern München (1–2) och Barcelona (1–4) gör att Rosengård står på noll poäng i grupp D av fotbollens Champions League.

Trots att två omgångar återstår är chansen till avancemang därmed borta för Malmöklubben.

Annons

– Vi vet att vi är ett lag som egentligen inte ska ha en chans att gå vidare, men det är klart att det är surt när det blir svart på vitt att vi är ute, säger anfallaren Olivia Schough.

"Smäller direkt"

Efter 1–3 hemma mot Benfica kommer den svenska landslagsstjärnan med ungefär samma matchanalys som vid de tidigare förlusterna.

– Jag är besviken över att vi inte kan ta poäng och besviken över att vi släpper in mål på samma sätt hela tiden – på våra misstag. Vi har märkt tydligt att det kan man inte göra i Champions League, för då smäller det direkt, säger Schough.

Vad Barcelona och Bayern München har för kvaliteter visste Rosengårdsspelarna på förhand, men det fanns förhoppningar om att ta poäng av portugisiska Benfica i gruppen. Nu blev det i stället två nya förluster.

– Över två matcher mot Benfica känner jag att det är ett steg till för att fajtas ute i Europa. Just nu känns det tungt, men jag tror att vi kan dra mycket lärdom av det här och vi kommer att veta efter det här vad vi behöver jobba på för att ta ytterligare steg, säger ytterbacken Jessica Wik och fortsätter:

– Benfica är lite snäppet vassare på ganska många delar, framför allt tekniskt. Sedan snabbheten när de pressar. Vi är kanske lite starkare fysiskt, vi har tagit över i slutet av matcherna, men i många av de andra delarna är de helt enkelt ett snäpp bättre.

Tog ledningen

Olivia Schough gav Rosengård ledningen i den 30:e minuten i snöfallet på Malmö IP. Där och då såg det ut som att Rosengård skulle kunna utöka, men sju minuter senare rann en friställd Cloé Lacasse igenom och kvitterade. Tre minuter senare var kanadensiskan fri igen och satte sitt andra mål för kvällen.

Därefter hade Benfica en målkavalkad mot den storspelande Rosengårdsmålvakten Teagan Micah. Utökningen kom dock direkt efter pausvilan – 71 sekunder in på andra halvlek satte Nycole Raysla 3–1-målet efter att Benfica fått bollen till skänks av Rosengård. Drygt tio minuter senare tvingades Micah byta med en befarad huvudskada efter en kollision med tvåmålsskytten Lacasse.

– På många sätt är vi ganska jämna som lag, men de är skickligare. Jag tycker att de är bättre än vad vi är över de här två matcherna, säger Rosengårdstränaren Renée Sleegers.

"Två otroliga lag"

Även om chansen till avancemang är borta tror inte Olivia Schough att Rosengårdsspelarna har några problem med att ladda om till Bayern München på hemmaplan nästa vecka och gruppspelsavslutningen mot Barcelona på Camp Nou den 21 december.

– Givetvis vill vi visa att vi är ett bra lag och göra det så bra vi kan mot Bayern München och Barcelona, även om vi vet att det är två otroliga lag, säger Schough.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons