Rosengård krossade Linköping i svenska cupen

Fotboll • Publicerad 12 mars 2022
Caroline Seger var en av Rosengårds fyra målskyttar mot Linköping. Arkivbild.
Caroline Seger var en av Rosengårds fyra målskyttar mot Linköping. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Rosengård säkrade under lördagen en semifinalplats i svenska cupen efter att ha besegrat Linköping med 4–0 i den sista gruppspelsmatchen.

Under en period på 13 minuter i andra halvlek gjorde Malmö-laget tre mål. Caroline Seger inledde i den 49:e minuten, Mia Persson gjorde 2–0 nio minuter senare och Olivia Schough utökade till 3–0 fyra minuter senare.

Mimmi Larsson satte det fjärde målet i 90:e minuten bakom Cajsa Andersson i Linköpingsmålet.

Rosengård vinner därmed grupp 1 före just Linköping, som kom tvåa.

Rättad: I en tidigare version av texten förekom en felaktigt beskrivning av tävlingsformatet.