Svanberg bakom Bolognas seger i svenskmötet

Mattias Svanberg visar kalasform inför veckans VM-kvalmatcher. Svensken gjorde ett mål och spelade fram till det andra när Bologna bortaslog Albin Ekdals Sampdoria med 2–1.
Fotboll • Publicerad 7 november 2021
Mattias Svanberg, till vänster, efter sitt mål mot Sampdoria.
Mattias Svanberg, till vänster, efter sitt mål mot Sampdoria.Foto: Tano Pecoraro/AP/TT

Skåningen skickade in 1–0 för Bologna tidigt i den andra halvleken, ett distinkt skott när han fick läge rakt framför mål från runt 15 meter. Det var Svanbergs andra mål för säsongen i Serie A-fotbollen.

Sampdoria, med Ekdal i startelvan, kvitterade genom norrmannen Morten Thorsby i 77:e minuten, men bara minuten senare slog Bologna till igen. Svanberg slog ett utsökt inlägg från vänster och Marko Arnautovic nickade in 2–1, vilket blev segermålet i Genua.

Motgångarna fortsätter samtidigt för José Mourinhos Roma. Inte nog med att man i veckan tappade poäng även i den andra matchen mot norska Bodø/Glimt i Europa League, på söndagen blev det en överraskande förlust borta mot Venezia.

Venezia klättrade till 15:e plats i och med 3–2-segern.

För Mourinhos lag var det femte förlusten på tolv matcher i höst och Roma är kvar på femte plats.

Lagets portugisiske tränare var, som vanligt, inte nöjd med domarinsatsen efter att Venezia fått straff som man gjorde mål på, och Roma inte fått en straff som Mourinho ansåg att man skulle ha haft.

– Tyvärr skrivs reglerna av folk som aldrig har spelat eller coachat, säger Mourinho till DAZN.

– Vanligtvis brukar det jämna ut sig över säsongen, men efter ett antal (fel)beslut börjar jag tro att det är bäst att hålla tyst.