Annons

Rohdén om heta veckorna: ”Janne vet vad han får av mig”

Det är upplagt för en rysaravslutning i Serie A.
I samma veva tas VM–truppen ut – och Marcus Rohdén, 26, har heta veckor framför sig.
– Det är viktiga matcher som väntar, men jag tror samtidigt att Janne Andersson vet vad han får av mig, säger Italienproffset till BT.
Fotboll • Publicerad 24 april 2018
Marcus Rohdén jublar tillsammans med lagkamraten Bruno Martella efter att ha gjort mål mot Torino tidigare i år.
Marcus Rohdén jublar tillsammans med lagkamraten Bruno Martella efter att ha gjort mål mot Torino tidigare i år.Foto: Albano Angilletta

Rohdéns Crotone har en kanonvecka bakom sig. Först snodde laget poäng mot titeljagande Juventus (1–1), för att i söndags bortaslå Udinese med uddamålet, 2-1.

Med det klev de rödblå över strecket med endast fyra omgångar kvar att spela.

Annons

– Det var tunga och viktiga poäng vi samlade på oss, och nu är det bara att köra in i kaklet, säger Marcus Rohdén, på blixtvisit i Sverige för begravning.

”Jag har haft problem ganska länge, men till slut fanns det inget annat än att ta tag i det. Det är svårt att exakt förklara vad som varit problemet.”

Om Benevento och Hellas Verona känns avhängda är det upplagt för dramatik för att undvika den sista nedflyttningsplatsen – just nu Cagliari, Udinese, Chievo, Crotone och SPAL inom ett spann av fyra poäng.

– Förra säsongen klarade vi oss kvar i sista omgången, den erfarenheten tror jag kan hjälpa oss. Dessutom känns det som om laget är på gång. Det ska bli kul, säger Rohdén.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Själv har han varit tillbaka i startelvan de senaste två matcherna efter att ha jobbat sig i form från skadefrånvaro. Under mars månad, och egentligen längre tillbaka än så, har ljumskarna krånglat, plus delar av höft, rygg och mage.

– Jag har haft problem ganska länge, men till slut fanns det inget annat än att ta tag i det. Det är svårt att exakt förklara vad som varit problemet, säger han.

Rohdén åkte till en specialistmottagning utanför Pescara under fyra dagar för träning, terapi och kostråd.

– För att sammanfatta kan man väl säga att jag fick tips och råd hur man kunde träna annorlunda och också vad gäller kosten. Det här är något jag får träna bort. De senaste veckorna har jag känt av det mycket mindre, senaste veckan ingenting alls.

Så formen är stigande?

– Det får jag nog säga, nu har jag fått vara med de senaste matcherna och jag behöver såklart spela som alla andra för att bli bättre.

Den 15 maj tar förbundskapten Janne Andersson och Peter Wettergren ut VM–truppen – ett datum Rohdén naturligtvis har full koll på.

”Men det är klart, skulle man komma med till VM är det det största som hänt mig i karriären.”
Annons

– Självklart är det en målsättning man har, att vara med, det är väl alla spelares dröm. Jag har varit med mycket i kvalet och fungerar det bra nu under de kommande veckorna hoppas jag på goda chanser att komma med.

Har du pratat med Janne Andersson under frånvaron?

– Jag pratade med honom inför förra samlingen då han förklarade att jag inte var med, men då hade jag varit skadad också. Sedan har vi inte hörts. Men jag tror samtidigt att Janne vet vad han får av mig, det enda jag kan göra är att fokusera på Crotone och göra en riktigt bra avslutning av serien.

Vad ser du mest fram emot?

– Men det är klart, skulle man komma med till VM är det det största som hänt mig i karriären. Blir det inte så går livet vidare, då får man bygga upp sig inför 2019. Jag har kontrakt ett år till, och först gäller det att se till att laget och klubben är kvar i Serie A.

David AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons