Annons

Rohdén drabbad av hjärnskakning

En vecka till semester – och Marcus Rohdén, 24, avslutar säsongen med hjärnskakning.– Jag har ont i huvudet till och från och får vara försiktig, säger han.
Fotboll • Publicerad 20 november 2015

En smäll mot Norrköping och ytterligare en i säsongsavslutningen mot Falkenberg – och Rohdén är näste i raden av elfsborgare att drabbas av hjärnskakning senaste året.

– Jag tränade på några pass efter att allsvenskan vara slut, men kände att det inte var hundra. Sedan har jag väl testat någon gång därefter, men fått ont i huvudet igen och nu blir det vila, säger han.

Annons

Hur mår du?

– Jag har haft ont i huvudet de senaste dagarna och har svårt med ljusa rum och platser med mycket ljud. Jag har fått order om att ta det lugnt och så får det bli de närmaste dagarna.

– Nu är det ju tur på ett sätt att det inte är massa matcher som väntar närmast, men det är ändå något man vill bli av med fort.

Elfsborgs läkare Matilda Lundblad säger till BT:

– Marcus förstod först inte själv att han fått hjärnskakning innan han kom och så att "ni behöver nog kolla mig". Nu går han efter hjärntrappan och kommer vila tills dess att han har varit symptomfri i ett dygn. Sedan får vi se när han är tillbaka.

David AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons