Annons

Rögle vann första semin i svenskmötet

Rögle vann den första semifinalen i CHL mot Frölunda. Ängelholmslaget vann på hemmaplan med 5–3.
Ishockey • Publicerad 4 januari 2022
Rögles Ted Brithén gjorde ett av målen mot Frölunda. Arkivbild.
Rögles Ted Brithén gjorde ett av målen mot Frölunda. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ett lag i CHL-finalen kommer att vara svenskt, och efter det första av två semifinalmöten ser det ut att bli Rögle. Efter segern mot Frölunda har man nu ett gyllene tillfälle att säkra finalplatsen på bortais den 11 januari.

Frölunda kom till finalen med totalt 8–5 mot Leksand i bagaget, medan Rögle gick segrande ur striden med Sparta Prag med totalt 6–5 i sin kvartsfinal.

"Haft tajta matcher"

Annons

Till vardags är lagen två av SHL:s bästa. Rögle är tabelletta och Frölunda är bara fyra poäng bakom, med en match mindre spelad. Bäddat för dramatik med andra ord.

– Vi har haft tajta matcher innan. Det är klart att det är roligt, det är bra hockey och det är då det är roligast att spela, säger Rögles Ted Brithén.

Trots att det var gästerna som spräckte nollan först, genom Johan Sundström i spel fem mot fyra, var det Rögle som hade ett litet grepp om taktpinnen.

Ett intensivt spel från hemmalaget bar frukt två gånger om i den andra perioden. Ted Brithén satte kvitteringen halvvägs in i matchen efter en fin assist från Oskar Stål Lyrenäs.

– Det är jättefint spelat av Oskar, det är bara att tacka och ta emot, det var länge sedan jag gjorde mål, säger Brithén som satte två mål till i matchen.

Andra semin inställd

Målproduktionen kom igång på riktigt i den tredje perioden och även då var det Rögle som lyckades bäst. Segersiffrorna skrevs till slut till 5–3 och Rögle kopplar grepp om finalplatsen inför returen i Göteborg.

Den andra semifinalen, mellan München och finländska Tappara, ställdes tidigare på eftermiddagen in sedan tyska myndigheter satt hela det tyska laget i karantän då minst en i truppen testat positivt för omikronvarianten av covid-19.

CHL:s särskilda covid-19-kommitté kommer att ta beslut om konsekvenserna, meddelar Champions Hockey League.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons