Annons

Rockaden gav Borås en bra start

Dubbla rockader i startfemman gav resultat.– Det sänder en bra signal, säger lagkaptenen Adama Darboe.
Basket • Publicerad 13 oktober 2015

Boråscoachen Pat Ryan överraskade med att låta både Jakob Sigurdarson och Toni Vitali starta på bänken – till förmån för Adama Darboe och Mike Palm.

Med en ny startkvintett på planen fick hemmalaget en kanonstart – samt någorlunda stopp på det bokstavligt talat stora hotet, landslagscentern Joakim Kjellbom.

Annons

– Han är stor, atletisk och farlig. Han fick ta en del offensiva returer på slutet, men fram till dess hade vi bra koll på honom, säger Adama Darboe.

Att Borås Basket ändrar i startfemman har hört till ovanligheterna, men lagkaptenen tror att det kommer bli vanligt förekommande i år.

– Vi drog lärdom av förra året, när vi matchade många hårt och Christian (Maråker) blev skadad i slutspelet. Det sänder en bra signal att vi nu kan skifta bland fler spelare. Säsongen är lång, säger Darboe.

Oskar PålssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons