Annons

Rissveds på pallen igen i världscupen

Mountainbikestjärnan Jenny Rissveds tog fjärde raka pallplatsen i världscupen när hon kom trea i cross-countryloppet i Nove Mesto i Tjeckien.
Mountainbike • Publicerad 15 maj 2022
Jenny Rissveds. Arkivbild.
Jenny Rissveds. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Hon var 1.17 minuter efter den australiska segraren Rebecca McConnell (född Henderson) och 37 sekunder efter tvåan Loana Lecomte, Frankrike.

I inledningen hängde 27-åringen med McConnell, men halkade efter på det tredje varvet. Sedan tog sig Lecomte förbi Rissveds, som i alla fall lyckades hålla resten av gänget en minut bakom sig.

Annons

Rissveds har tävlat intensivt i maj. Hon inledde med en andraplats i ett etapplopp på landsväg i Tjeckien, hennes första landsvägslopp som senior.

Därefter blev det i världscupen en tredjeplats i sprint och en andraplats i cross-countryloppet i Albstadt i Tyskland.

I fredagens sprint i Nove Mesto kom Rissveds trea, på samma tid som tvåan McConnell och bara en sekund efter segraren Jolanda Neff, Schweiz.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons