Annons

RIK tvingas byta arena – igen

Handboll • Publicerad 8 september 2020
Redbergslid tvingas nu flytta från stora Scandinavium till lilla Lundenhallen, som egentligen inte är godkänd för ligaspel. Det finns ingen mellanstor sportarena i centrala Göteborg efter rivningen av Lisebergshallen. Arkivbild.
Redbergslid tvingas nu flytta från stora Scandinavium till lilla Lundenhallen, som egentligen inte är godkänd för ligaspel. Det finns ingen mellanstor sportarena i centrala Göteborg efter rivningen av Lisebergshallen. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson / TT

Redbergslid tvingas på nytt byta arena i handbollsligan. Lundenhallen i östra Göteborg blir ny hemmaplan. Redbergslid stannar där så länge restriktionerna mot publik ligger kvar.

Anrika RIK, med 20 SM-guld på herrsidan, blev utan ordinarie hemmaarena för elitlaget när Lisebergshallen revs i början av 2019.

Annons

Göteborgs stad har fortfarande inte hittat någon permanent lösning för klubben.

– Vi har ingen mellanstor arena och det har gått så lång tid att man börjar bli trött på det, säger Tony Larsson, klubbchef i RIK, till Göteborgs-Posten.

RIK har till nu spelat i Scandinavium, som egentligen är för stort för ligamatcher. Men nu är personal i arenan permitterad under coronakrisen, och det saknas folk för att lägga in och ta bort handbollsgolv mellan Frölundas hockeymatcher.

I stället kommer Redbergslid att spela i Lundenhallen, som under normala omständigheter inte är godkänd för spel i handbollsligan. Första match där blir premiären mot nykomlingen Aranäs på måndag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons