Annons

Riddersholms utbrott på egna spelarna

IFK Norrköpings misslyckande i årets allsvenska kostade Rikard Norling jobbet.
Nye tränaren Glen Riddersholm är inte nöjd med spelarnas inställning. I dag fick de en rejäl "hårtork".
Fotboll • Publicerad 14 september 2022
Tränaren Glen Riddersholm är inte nöjd med sina spelares inställning. Under dagens träning gav han dem en rejäl utskällning. Arkivbild.
Tränaren Glen Riddersholm är inte nöjd med sina spelares inställning. Under dagens träning gav han dem en rejäl utskällning. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Tidningen fångade Riddersholms utbrott mellan två övningar, när han högljutt skällde ut spelarna.

Klubbens ledning gick inför spelåret ut med ambitionen att vara med och fajtas om SM-guldet. Efter 22 omgångar är Norrköping inte bättre än tolva och har bara lyckats vinna sex matcher.

Annons

Sedan han kom till klubben (tidigare andretränare i Genk i belgiska ligan) för en dryg månad sedan har Glen Riddersholm flera gånger påpekat att han behöver arbeta med disciplinen och inställningen i spelartruppen.

"Jag hatar det"

Efter underläget (0–1) i halvtid mot Hammarby nyligen gjorde dansken klart för några spelare att han skulle byta ut dem omgående efter pausen om de inte följde hans riktlinjer.

Norrköping kom ut som ett annat lag och vann matchen med 4–1.

På dagens träning tröttnade han på spelarna, samlade dem vid sidan av planen och gav dem en avhyvling.

– Det är ert jobb att jobba – att bibehålla nivån. Varenda jävla dag här. Oavsett vad. Det är därför vi ibland förlorar matcher för ingen vet hur man spelar matchen i matchen. Ni måste pusha! Jag vill inte se att ni tycker synd om er själva. Annars kan vi avsluta kontraktet. Jag hatar det, förstår ni? Speciellt efter att vi träffas igen efter söndag och vi har en viktig match, skrek Riddersholm.

Ställer höga krav

Efteråt förklarade han för Norrköpings Tidningar:

– Det ska vara känslor. Vi ska ha intensitet. Det är åtta matcher kvar av säsongen, vi måste ställa krav, säger 50-åringen.

– Vi stoppade en övning, hade ett peptalk och det blev inte bättre. Vi är inne i en U-sväng av säsongen där vi försöker att ändra hela den samlade kulturen. Jag vill och kan inte acceptera något annat, men det blev bättre (efter utskällningen). Det kommer ta tid, det är människor vi jobbar med och de kommer att lära sig vad jag vill få ut.

– Vi ska ta steg, det måste man förstå. När man kommer upp här så ska man guidas i sin utveckling. De unga spelarna ska förstå vad som krävs och vi måste ha intensitet och kvalité i det vi gör. Vi har ambitionerna att ta steg.

IFK Norrköping möter Kalmar hemma i allsvenskan på lördag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons