Reservspelare blev stor matchvinnare

För några dagar sedan kallades han upp från farmarligan som en nödlösning. Nathan Walker svarade med att göra ett hattrick när St. Louis besegrade Detroit.
Ishockey • Publicerad 10 december 2021
Nathan Walkers hattrick ärades med att publiken kastade in sina huvudbonader på isen.Foto: Scott Kane/AP/TT

Att Nathan Walker skulle leda sitt St. Louis till seger var det få som hade räknat med när han plockades upp från Springfield i AHL på onsdagen.

Den 27-årige australisk-brittiske forwarden är förvisso ingen NHL-debutant, men med tre mål hittills på 25 matcher sedan 2017 så har han inte direkt överpresterat.

Men det blev det ändring på under natten till fredagen, när St. Louis på hemmaplan besegrade Detroit med 6–2. Nathan Walker fördubblade därmed sin målskörd i ligan i ett nafs. De två första målen kom i första perioden med tio minuters mellanrum, och innebar att hemmalaget kunde gå till periodvila med 2–0.

Knappt halvvägs in i tredje perioden fullbordades hattricket, som också var det tredje NHL-målet för säsongen, när han styrde in skott från Torey Krug.

Nu var inte Walker ensam i att ta St. Louis till seger den här aftonen. Laget fick också god hjälp av fjärdemålvakten Charlie Lindgren. Han har inte startat en match på ett och ett halvt år, men tog chansen när han fick den och gjorde 29 räddningar.

Den ende som lyckades få hål på honom var Detroits Robby Fabbri, som byttes bort från just St. Louis i november 2019.