Annons

Rekordräddning av Saros i Nashvilleburen

Finländaren Juuse Saros räddade 64 skott för Nashville när laget besökte Carolina i nattens NHL – ett nytt klubbrekord. Gästerna vann mötet med 5–3, både Filip Forsberg och Mattias Ekholm gjorde mål.
Ishockey • Publicerad 6 januari 2023
En av Juuse Saros alla räddningar när hans Nashville besegrade Carolina i NHL-ishockeyn.
En av Juuse Saros alla räddningar när hans Nashville besegrade Carolina i NHL-ishockeyn.Foto: Karl B DeBlaker/AP/TT

Saros 64 räddningar är fler än vad någon Nashvillemålvakt tidigare har lyckats med i en match.

– Jag försökte bara hålla koll på pucken så bra som möjligt, säger Saros efter matchen.

Annons

Saros är inte bara Nashvilles rekordräddare – under matchen meddelades också att han är en av de hittills 32 spelare som har utsetts till årets All star-spel i början av februari. Återstående tolv spelare utses kommande veckor.

– Det är rätt coolt, säger han om det kommande All star-spelet.

Carolina och Nashville följdes tätt åt i de inledande två perioderna.

Det började med att hemmalaget tog ledningen i mitten av första perioden men Nashvilles Filip Forsberg kvitterade i powerplay några minuter därefter.

I andra perioden upprepades ett liknande scenario två gången – Carolina som tog ledningen och Nashville som kvitterade. Inför sista perioden var ställningen 3–3. Mattias Ekholm hade då gjort ett av Nashvilles mål och Carolinas Jesper Fast gjort en assist.

I tredje lyckades gästerna genom Mark Jankowski skaffa sig ledningen för första gången och i matchens slutsekunder utökades den genom Colton Sissons. Nashville vann mötet med 5–3.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons