Annons

Rekordjagande Warholm influgen på Bolt-manér

Karsten Warholm har på Usain Bolt-manér flugits in med privatjet till Tjeckien, mitt i coronapandemin, och jagar det 28 år gamla världsrekordet på 400 meter häck i tisdagens friidrottsgala i Ostrava.
Friidrott • Publicerad 7 september 2020
Karsten Warholm var överlycklig efter superloppet på 400 meter häck på Stockholms stadion för ett par veckor sedan. Arkivbild.
Karsten Warholm var överlycklig efter superloppet på 400 meter häck på Stockholms stadion för ett par veckor sedan. Arkivbild.Foto: Christine Olsson

Den 24-årige norske häckstjärnan landade på tjeckisk mark under söndagen, tillsammans med sin tränare Leif Olav Alnes. Enligt den tjeckiska public service-kanalen Ceska televize är han den första, och enda, sedan den jamaicanska stjärnsprintern Usain Bolt som flugits in med privatjet till Ostravas friidrottsgala, i år en del av Continental Tour.

– Det är alltid stort att bli jämförd med Usain Bolt. Han är mycket bättre än mig. Jag uppskattar det verkligen, säger Karsten Warholm enligt Ceska televize.

Annons

För drygt två veckor sedan sprang han 400 häck på 46,87 vid Diamond League-galan på Stockholms stadion. Europarekord, norskt och personligt rekord, nytt världsårsbästa samt blott nio hundradelar från amerikanen Kevin Youngs världsrekord från OS i Barcelona 1992 (46,78).

I tisdagens gala är Warholm, som har två VM-guld och ett EM-guld på distansen, ute efter att slå det drygt 28 år gamla rekordet.

– Jag känner mig i strålande form. Allt har gått väldigt bra så här långt och vi hade en fin flygtur hit. Vädret blir också bättre. Jag ska ge max igen, säger han och gläds framför allt över att en begränsad publik kommer att tillåtas på arenan i den rådande coronapandemin.

– Jag har hört att det kommer att vara åskådare, och det är det som glädjer mig mest.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons