Annons

Illamående Shiffrin står över tävlingar

Rekordjakten tog ut sin rätt – efter slalomtävlingen i Flachau på tisdagskvällen, där Mikaela Shiffrin kom tvåa, kräktes amerikanskan.
Nu står hon över kommande tävlingar.
Alpint • Publicerad 11 januari 2023
Mikaela Shiffrin mådde dåligt efter slalomtävlingen i Flachau i tisdags kväll.Foto: Giovanni Auletta/AP/TT

– Jag mår inget bra, men det är inte överraskande i slutet på en lång period av tävlande. Och Petra åkte fantastiskt i kväll och förtjänade att vinna, sade Shiffrin till österrikisk tv innan hon var tvungen att gå i väg för att kräkas.

Senare under kvällen pratade hon med andra reportrar.

Annons

– Det ligger inget bakom hur jag mår. Jag förtjänade andraplatsen och hon förtjänade segern, sade Shiffrin.

– Jag hade lite svårt att prestera på allra högsta nivå, men oavsett älskade jag känslan i några svängar.

Shiffrin har vunnit 82 gånger i världscupen, lika många gånger som landsmaninnan Lindsey Vonn som har segerrekordet för damer. 27-åringen har vunnit åtta gånger i vinter, bland annat fem i rad från 18 december till 4 januari.

Shiffrins rekordjakt, för att slå Vonn och även Ingemar Stenmarks rekord på 86 världscupsegrar, sätt nu på paus efter sju race på 15 dagar. Shiffrin avstår de kommande farttävlingarna i St Anton i Österrike i helgen. Shiffrin har aldrig tidigare tävlat i St Anton. Planen är att hon ska vara tillbaka till farttävlingarna i Cortina d'Ampezzo, där hon brukar åka bra, med start den 20 januari.

– Men vi får se hur det går i veckan och hur hon mår och hur hon återhämtar sig från lite illamående och stor trötthet, säger USA:s förbundskapten Mike Day.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons