Annons

Rekordfart på sextimmars

Den tredje upplagan av Borås sextimmars blev en riktig höjdartävling. Det sattes nämligen både banrekord i såväl herr- som damklassen.
Sport • Publicerad 9 november 2014
Annika Nilrud, Hälle IF sprang 71 096 meter på sex timmar i går och satte därmed nytt banrekord för Borås sextimmars.
Annika Nilrud, Hälle IF sprang 71 096 meter på sex timmar i går och satte därmed nytt banrekord för Borås sextimmars.Foto: Johan Rydén

– Satte jag rekord? Vad kul, säger Annika Nilrud, Hälle IF.

on avverkade 71 096 meter på de sex timmarna, det innebär att hon sprang 54 varv runt Ramnasjön och höll en snittid per kilometer på 5,05.

Annons

– Det hade jag även när jag sprang SM i somras. Men då var distansen tio mil.

Nilrud är alltså en van ultralöpare, på meritlistan finns bland annat ett VM.

– Ja, jag satsar väl hyfsat seriöst. Jag är så miljöskadad att jag tycker sextimmars är en lite kortare distans. I år har jag även sprungit 24-timmars, men då har man betydligt lägre fart. Det är mycket taktik. Sextimmars är faktiskt inte mindre jobbigt, för här behöver man ju springa fortare.

I går sprang hon alltså så fort att det blev nytt banrekord. Även bland herrarna sattes nytt rekord. Patrik Brants notering på 80 232 meter från 2012 är numera bara näst bästa resultat. Falkenbergs Jimmy Jacobsson sprang nämligen i går 81143 meter. Det innebar 62 varv runt Ramnasjön på en kilometertid just under 4,30.

Sannolikt bidrog vädret till de fina resultaten.

– Ja det var jättebra väder, skönt att springa i, säger Annika Nilrud.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons