Annons

Reinfeldt en av tre som kan bli SvFF-bas

Fredrik Reinfeldt, Lars-Christer Olsson eller Hélène Barnekow?
En kan få ta över efter Svenska fotbollförbundets avgående ordförande Karl-Erik Nilsson.
"Huvudkandidaterna är bäst lämpade för fotbollsrörelsen att ta ställning till", skriver valberedningens ordförande Ingmar Alm.
Fotboll • Publicerad 17 januari 2023
Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt kan bli ordförande för Svenska fotbollförbundet. Arkivbild.
Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt kan bli ordförande för Svenska fotbollförbundet. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Åtta personer nominerades till att ta över efter Svenska fotbollförbundets (SvFF) avgående ordförande Karl-Erik Nilsson.

Nu har valberedningen valt ut sina slutkandidater.

Annons

+ Fredrik Reinfeldt, 57 år, konsult, tidigare statsminister (M). Nominerad av Brommapojkarna.

+ Lars-Christer Olsson, 72 år, tidigare generalsekreterare i Europeiska fotbollsförbundet och före detta ordförande i Svensk elitfotboll. Nominerad av Västerbottens FF.

+ Hélène Barnekow, 58, tidigare vd för Microsoft Sverige och Telia Sverige. Nominerad av Skånes FF.

Åtta har intervjuats

"Från fotbollsrörelsen har vi fått in åtta nomineringar och träffat eller på annat sätt intervjuat samtliga åtta", skriver skriver valberedningens ordförande Ingmar Alm i ett utskick.

"Utifrån det framtagna dokumentet Kravprofil, intervjuer med nominerade kandidater och intervjuer med nyckelpersoner inom fotbollsrörelsen har SvFF valberedning enats om följande tre huvudkandidater."

Reinfeldt: "Spännande"

Trion kommer att presenteras för och sedan utfrågas av de röstberättigade den 24 januari. Senast den 15 februari ska valberedningen ha enats om en kandidat.

”Spännande för mig som stort fotbollsfan att få vara med i nästa steg. Jag ser fram emot att, i nästa vecka, svara på valberedningen och de röstberättigades frågor”, skriver Reinfeldt i ett uttalande till SVT.

Den 25 mars hålls SvFF:s förbundsmöte, då bland annat Karl-Erik Nilsson avgår och en ny ordförande ska väljas.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons