Annons

Regnet förstörde dagen för Jacob Eriksson: ”Shit happens”

Ändrad bana, krasch och brutet lopp.
Regnet gjorde verkligen allt för att sabotera för 19-åringen från Gånghester.
– Det gick tyvärr åt skogen i dag, säger han om linjeloppet på U23-EM i Nederländerna.
Cykelsport • Publicerad 10 augusti 2019
Jacob Eriksson (till höger) hade en tung dag på linjeloppet på U23-EM i Nederländerna. Storebror Lucas tävlar under söndagen.
Jacob Eriksson (till höger) hade en tung dag på linjeloppet på U23-EM i Nederländerna. Storebror Lucas tävlar under söndagen.Foto: Lars-Åke Green

”Regnet det bara öser ner”, beklagade sig Siw Malmqvist i den svenska versionen av Raindrops Keep Fallin' on My Head 1970. Då hade hon inte ens ett linjelopp i U23-EM att oroa sig över. För Jacob Eriksson förstörde regnet hela loppet.

– Det ösregnade innan start så banan blev hur hal som helst och fick göras om till en teknisk bana som vi körde många varv runt, säger han.

Annons

En kortare bana passar inte Eriksson, som främst gillar när det går uppför och är tufft. Dessutom flyttades han bak i startlistan.

– De ropade upp oss i rankningsordning och eftersom Sverige inte kör så många tävlingar utomlands hamnade vi bland de sista. Bara en minut efter start skedde den första kraschen. Vi befann oss på fel sida av den så det krånglade och vi fick kämpa oss tillbaka. Det tog två varv innan vi var ikapp, säger han.

Strax efter att Eriksson jobbat sig tillbaka till klungan var det han som kraschade på det hala underlaget.

– Killen framför mig ramlade och då fanns det inget att göra. Jag fick lite skrapsår men inget allvarligt.

Eriksson försökte sedan jobba sig tillbaka men efter ungefär halva loppet bröt han då han inte lyckades närma sig täten.

– Benen kändes ändå helt okej. Jag hade varit mer besviken om jag hade hamnat efter på grund av att jag var för dålig men krascher sker. Shit happens, säger han.

Trots Erikssons tunga dag gick det hyfsat för svensken Emil Lindgren som cyklade in som tolva.

– Roligt att det gick bra för honom. Men det hade varit kul att kunna vara kvar i slutet och hjälpa honom som det var tänkt, säger Jacob Eriksson.

Linus DahlbäckSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons