Annons

Peterson ut direkt: Svider brutalt mycket

Singelspelet i årets första grand slam-turnering blev bara tre timmar kort för Rebecca Peterson.
Även Elias Ymer är utslagen i Australian Open, efter 1–3 mot argentinaren Diego Schwartzman.
Tennis • Publicerad 8 februari 2021
Rebecca Peterson har gjort sitt i singelspelet i Australian Open för i år. Arkivbild.
Rebecca Peterson har gjort sitt i singelspelet i Australian Open för i år. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Med en rivstart och tre raka game kopplade Rebecca Peterson direkt greppet om matchen på bana 3 och den handfull svenskar som syntes på läktarna började vädra seger.

Den 19-seedade tjeckiskan hade svårt att få i gång sitt spel samtidigt som Peterson övertygade. Första set i första omgången var över innan den favorittippade Vondrousova hann reagera.

"En dag i morgon också"

Annons

Men andra set blev en långt värre resa för svenskan. Hon hade framför allt problem med motståndarens många stoppbollar, som satte just stopp för vad som ändå såg ut att gå Petersons väg.

– Jo, jag borde ha tagit hem det i andra set men hon lyckades krångla sig ur det. Hon gör det väl bra men jag borde tagit det där.

– Men det kommer en dag i morgon också. Solen går upp och livet går vidare, säger Peterson med en suck.

TT: kan du ta med dig någonting positivt från matchen?

– Ja absolut. Jag spelade bättre än på mycket länge och är på helt rätt väg. Det är bara det att jag skulle ha vunnit. Det svider brutalt mycket just nu.

Tredje och avgörande set såg inledningsvis ut att bli en ren transportsträcka för Vondrousova, men vid ställningen 1–3 och 0–40 i egen serve vaknade Peterson och utjämnade till 3–3 och såg ut att kunna komma tillbaka.

Revansch i dubbeln?

Dittills i matchen hade 25-åringen visat mental styrka och själv brutit tjeckiskan serve när hon själv blivit bruten. Men vid 5–5 kom ett nytt servegenombrott och då orkade Peterson inte längre stå emot. Vondrousova kunde relativt enkelt serva hem setet till 7–5 och ta sig vidare till andra omgången.

– Som jag sade, det svider brutalt mycket. Jag var så nära och borde ha tagit det här, säger Peterson, som ändå visade att hon kan mäta sig med spelare som är nära topp 20 i världen.

– Och det är en nivå jag ska till och kommer ta mig till. Men man önskar alltid att processen ska gå fortare. Men 2021 har bara börjat och det här var bara första steget.

Rebecca Peterson får nu slicka såren och försöka ta revansch i damdubbeln, där hon ställer upp tillsammans med rumänskan Ana Bogdan. De möter i första omgången det tredjeseedade tjeckiska paret Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova.

Annons

Även Elias Ymer fick ett tidigt respass i Melbourne, efter 6–7, 4–6, 6–2, 2–6 mot nionderankade argentinaren Diego Schwartzman.

Första set blev en rysare, där spelarna vann vartannat game och till slut avgjordes i tiebreak. Där var den fyra år äldre Schwartzman säkrare, noggrannare och Ymer, 24, tappade 1–0 till 3–7.

Ymer skapade lite liv i matchen när han vann tredje set till 1–2 – men i fjärde hade han sedan inget att sätta emot. Diego Schwartzman gick raskt upp till 4–0 och sedan var uppförsbacken allt för brant.

Mikael Ymer, 22, kliver in i turneringen natten till tisdagen då han möter Hubert Hurkacz från Polen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons