Annons

Razzia mot PSG-bossen

Fransk polis har gjort en razzia mot PSG-ägaren Nasser al-Khelaifis hem efter att en man hävdat att han hållits fången och torterats i Qatar.
Fotboll • Publicerad 6 juli 2023
Nasser al-Khelaifi utreds av fransk polis. Arkivbild.
Nasser al-Khelaifi utreds av fransk polis. Arkivbild.Foto: Michel Spingler/AP/TT

Razzian kommer efter att Fransk-algeriske Tayeb Benabderrahmane hävdat att han fängslats och torterats i Qatar efter misstankar om att han skulle inneha dokument och information som kunde vara skadliga för al-Khelaifi.

Benabderrahmane, som jobbade som lobbyist i Qatar, ska ha fått lämna landet efter sex månader i fängelse, men bara efter att han skrivit på ett sekretessavtal.

Annons

Enligt dokument från den franska underrättelsetjänsten kan dokumenten innehålla intima videos på al-Khelaifi med en kvinna. Konversationer mellan den qatariske miljardären, som haft högt uppsatta positioner inom Fifa, och emiren i Qatar ska finnas sparade i en gammal mobil. Männen ska där ha diskuterat hur Qatar fick fotbolls-VM 2022.

Enligt al-Khelaifis talesperson har 49-åringen samarbetat med polisen.

Benabderrahmane, å sin sida, utreds för att ha utpressat al-Khelaifi.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons