Raymond glödhet – leder rookieligan

Lucas Raymond fortsätter att imponera i sin rookie-säsong i NHL. I Detroits 5–2-seger mot Vegas stod 19-åringen för ett nytt mål och leder rookie-ligan klart.
Ishockey • Publicerad 8 november 2021
Lucas Raymond, mitten, firar med sina lagkamrater.
Lucas Raymond, mitten, firar med sina lagkamrater.Foto: Duane Burleson/AP/TT

– Det är roligt att det går bra både för laget och för mig, men jag tänker inte på det där, jag försöker bara spela så bra jag kan, säger Raymond till Sportbladet.

Redan i mitten av den första perioden kunde Raymond skicka in sitt sjätte mål för säsongen till 1–1. I och med målet kliver Raymond upp på delad sjätteplats i NHL:s poängliga, med lika många poäng som Calgarys Elias Lindholm (14 poäng).

Upp till Leon Draisaitl på förstaplatsen är det dock en bit. Tysken har skrapat ihop hela 23 poäng denna säsong.

Bäst av alla

I rookie-ligan är Raymond däremot etta. Lagkamraten Moritz Seider är närmast bakom på tio poäng, fyra färre än Raymond.

Strax efter Raymonds mål kunde Robby Fabbri ordna ledningen till hemmalaget, när han i numerärt överläge skickade in 2–1. Även 3–1 skulle komma inom de första tjugo minuterna, den gången genom Pius Suter.

Detroit vann till slut med 5–2.

Tangerade rekord

Raymond valdes som nummer fyra i NHL-draften i fjol och har gjort kometkarriär i den nordamerikanska högstaligan.

I oktober skrev han in sig i historieböckerna som den blott tredje tonåringen i Detroit som gjort fyra poäng i en match, när han gjorde tre mål och en assist mot Chicago. Bara Gordie Howe och Steve Yzerman har gjort samma sak.

Raymond var nära att upprepa bedriften i lördagens match, men det stannade vid tre assist för den förre Frölundapelaren.