Annons

Rares Bota väljer bort Norrby: "Känner att jag behöver flytta"

Rares Bota lämnar Norrby. Ny klubb: Lindome.
Sport • Publicerad 19 december 2008
LINDOME NÄSTA. Rares Bota spelar inte med Norrby i tvåan nästa säsong. Istället hoppas han på ett lyft i Lindome i ettan.
LINDOME NÄSTA. Rares Bota spelar inte med Norrby i tvåan nästa säsong. Istället hoppas han på ett lyft i Lindome i ettan.Foto: bengt lagerstedt

– Det var dags att ta steget vidare, säger Bota.

Bota följer inte med Norrby ner i division II.

Annons

Den starke anfallaren väljer i stället att spela för Lindome i division I.

– Jag skrev på kontraktet nu i veckan. Lindome visade tidigt sitt intresse och jag har fått ett bra intryck av klubben, säger Bota som har hunnit med att träna ett fåtal pass med sin nya klubb.

Bota har under sina fem år i Boråsklubben varit en av de mest tongivande spelarna. Under förra säsongen stannade dock utvecklingen av och Bota fick växla mellan att spela anfallare och yttermittfältare flera gånger.

Bota hade visserligen ett kontraktsförslag från Norrby, men valde att skriva på för Göteborgsklubben Lindome GIF.

Blir innermittfältare

– Det är vemodigt att lämna Norrby, men jag känner att jag behöver flytta på mig för att kunna fortsätta utvecklas. Jag har fortfarande mer att ge på fotbollsplanen.

I Lindome har han preliminärt blivit lovad en roll som innermittfältare.

– Det skulle passa mig bra, det är den platsen jag helst spelar på, men egentligen handlar det om att spela där tränare tycker att jag fungerar bäst.

Bota lämnar dock inte Borås. Han kommer att bo kvar i staden och arbeta med postorder på Hulta.

– Så jag kommer att följa Norrby på nära håll också. Jag hoppas och tror att Norrby kommer tillbaka. De kommer att nå en placering i toppen redan nästa säsong.

Kontraktet med Lindome är skrivet över två säsonger.

Fredrik Nodin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons