Annons

Rangers bröt New Jerseys bortasvit

Efter elva vinster på bortaplan tog New Jerseys segersvit slut i Madison Square Garden. Men det var på håret.
Ishockey • Publicerad 13 december 2022
Mika Zibanejad med puck när hans Rangers besegrade New Jersey Devils.
Mika Zibanejad med puck när hans Rangers besegrade New Jersey Devils.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Senast New Jersey förlorade på bortaplan var den 13 oktober mot Philadelphia. Sedan dess har djävlarna radat upp vinst efter vinst, så till den milda grad att de var en ynka seger från att tangera NHL-rekordet.

Det rekordet skulle slås på andra sidan Hudsonfloden, i Madison Square Garden.

Tog snabb tvåmålsledning

Annons

Men hemmalaget New York Rangers hade andra planer – och med elva raka hemmamatcher utan förlust var det tuffast möjliga motstånd – när de tog emot i den anrika arenan på Manhattan. Fast det märktes inte under de första fem minuterna av matchen, då gästerna kvickt styrde upp en 2–0-ledning via Nico Hischier och Dawson Mercer.

Efter varsitt mål i andra perioden var det återigen tvåmålsledning till New Jersey, när gästerna tilldömdes en straff. Men Igor Sjestiorkin i hemmaburen stoppade Jack Hughes försök.

– Vi hade chansen att slå in spiken i kistan med straffen men vi gjorde det inte. Det gav dem antagligen momentum, säger New Jersey-tränaren Lindy Ruff, enligt AP.

Det var först drygt halvvägs in i matchen som Rangers lyckades komma ikapp. Vincent Trocheck reducerade, assisterad av bland andra Mika Zibanejad, svenskens 18:e assist under säsongen.

Leder ligan

Finländske Kaapo Kakko kvitterade sedan till 3–3 bara sju sekunder senare, och efter en mållös tredjeperiod väntade förlängning.

– Utvisningarna bromsade oss i andra. Vi måste vara mer disciplinerade. Det är ett rivalmöte, kul att se på, och de fick ett mål mer, säger Hischier.

Det målet stod Filip Chytil för, när han satte stopp för New Jerseys rekordplaner med det avgörande 4–3-målet i förlängningen.

– -En fin passning från Artemij (Panarin). Jag bara sköt, och gjorde mål, förklarade tjecken efter matchen, och konstaterade att lagets vändning var viktig.

New Jersey är dock med sina tio hemmasegrar och elva bortasegrar på 28 spelade matcher fortsatt bäst i ligan. På fjärde plats återfinns Rangers, som i och med vinsten har fyra raka segrar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons