Ramos ordnade Real-seger

Real Madrid vann "El Clasico"-mötet med Barcelona – tack vare en oväntad matchvinnare.
Sport • Publicerad 3 mars 2013

Försvararen Sergio Ramos nickade in 2–1-målet, och minskade glappet upp till den katalanska serieledaren.

Segermålet i den 82:a minuten var inte det enda som Sergio Ramos var iblandad i under "El Clasico".

Redan i den sjätte minuten bröt han, fräckt, ett uppspel av Barcelona, hittade Luka Modric på vänsterkanten som i sin tur, med hjälp av ett hårt och lågt inlägg, skickade in bollen till anfallaren Karim Benzema som enkelt bredsidade in 1–0-målet.

Tolv minuter senare blev Ramos bortlurad av Lionel Messi, som fri med målvakten Victor Valdes rullade in kvitteringen till 1–1. När det sedan var åtta minuter kvar, skickade Ramos in Real Madrids 2–1-mål genom att nicka in Modrics hörna.

Real-backen var dock långt ifrån klar.

I slutskedet av matchen fällde han Barcelonas Adriano i straffområdet, men friades av domaren Miguel Perez – ett domslut som följdes av vilda protester från Barcelonas spelare.

– Vet inte om jag rörde honom. Måste kolla på tv-bilderna först innan jag säger något, sade Ramos.

Trots Real Madrids "El Clasico"-seger, toppar Barcelona fortfarande La Liga i överlägsen stil. Men Ramos har inte gett upp hoppet om en ny ligaseger.

– Vi har minskat avståndet och så länge det matematiskt är möjligt – så har vi chans, sade han.